Фестивал ЗЛАТНИ ПУЖ

Дечји културни центар Београд са представницом  Маријом Милановић Лазаревски гостује на престижном  7. Светском фестивалу дечјег анимиараног филма ЗЛАТНИ ПУЖ у организацији ШАФ Врање. Овај фестивал има богат програм : пет  такмичарских програма, 2 информативне емисије и специјални програм где су представљени филмови са Интернационалних радионица МАДРЕСЕ из Ирана и филмови који су настали у оквиру пројекта „Кухиња мога краја”. Испред  АСИФЕ  онлајн се обратила председница Кристел Дегрос.  Поред  званичног програма постоји и неформално дружење и упознавање учесника фестивала. Фестивал је отворила заменица градоначелника града Врања , госпођа Зорица Јовић. Публици се обратила и директорка фестивала Јасмина Стојановић као и председник жирија Никола Мајдак. Након прве пројекције филмова у позоришту „Бора Станковић” приређен је и пригодан коктел. Другог дана учесници су са ШАФ-а кренули ка скупштини града, где их је дочекала градска већница за културу Изабела Савић и председник скупшине Дејан Тричковић. Том приликом су свим менторима уручили промо пакете града Врања.

Менторка  Марија Милановић Лазаревски је дала изјаву за ТВ РТС, РТВ Врање, Фокус јутјуб телевизију и на крају за јутарњи ТВ Врањска ПЛУС, где је представила рад у Дечјем културном центру и Фестивал који води Кидикем.

Домаћини су последњег дана повели госте у обилазак знаменитости града Врања, па су учесници сазнали о врањском певачу Станиши  Стошићу,  о чувеном Белом мосту, који сведочи о великој љубави између Туркиње Ајше и српског пастира Стојана, а посетили су и најмању православну цркву на Балкану – Свету Петку, као и манастир Свети Никола.

Званично је фестивал затворио, члан жирија Кузман Кузмановски , редитељ из Северне Македоније уручивши 6 награда „Златни пуж”, једну специјалну награду „Никола Мајдак” и десетак специјалних признања.

Цео догађај се може погледати на  РТВ Фокус Врање :

https://www.youtube.com/watch?v=tfgiDguuM-w

54 item(s) « of 2 »
Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *