Интензивна седмодневна филмска школа

 ИНТЕНЗИВНА СЕДМОДНЕВНА ФИЛМСКА ШКОЛА

У оквиру зимског распуста, у Дечјем културном центру Београд се од 10. до 17.1.2015. године, од 10 до 18 часова, организује интензивна филмска школа, под називом ЗИМСКИ ЛЕТ У ФИЛМСКИ СВЕТ, за децу узраста од 14 до 19 година.

Жеља нам је да младе обучимо и охрабримо како би приче и теме које њих окупирају забележили и испричали камером. Циљ је да тинејџере упознамо са глумом и широким спектром послова иза камере. Полазници ове школе проћи ће кроз цео процес стварања једног филма и видеће како технику, која је данас свима приступачна, могу да  искористе да од својих прича сниме кратке игране филмове или догађаје из свог окружења претворе у кратке документарне филмове. Како филм још увек у нашој земљи није добио простор у домаћем систему образовања, организовање радионице попуњава ову празнину. Ова интензивна филмска школа биће свакако корисна и онима који се у овом препознају, али и онима који нису били сигурни, па схвате да то и није нешто чему би посветили свој живот.

Филмску радионицу ће водити редитељ Бранко Вучић, дугогодишњи уредник програма за децу и младе РТС-а, који се бави филмском едукацијом тинејџера већ више од десет година у Дечјем културном центру Београд. Резултат тог рада су бројне награде које су полазници ових курсева освојили за своје филмове, као и интензивни седмодневни филмски курсеви под називом КАКО СНИМИТИ ФИЛМ на филмским фестивалима у Новом Саду и Бања Луци, који су организовани на позив министарстава културе Србије и Републике Српске. Полазницима ће своје знање и искуство из области филма и глуме пренети и Милена Марић, глумица и дипломирани менаџер у култури и медијима.

У филмској радионици ЗИМСКИ ЛЕТ У ФИЛМСКИ СВЕТ полазници ће моћи да науче:

– како је настао филм
– основна подела филмова
– занимања на филму
– сценарио – како од идеје настаје филмска прича и како написати сценарио.
– техничка обука – упознавање са техником коју ће користити за снимање
– часови глуме – глумити на филму
– снимање – Основе филмског језика, организовање екипе и сета
– постпродукција – спајање филма од снимљеног материјала
– маркетинг и ПР – како да промовишу свој филм
– премијера – како организовати и кога позвати

Теоретски и практични рад тећи ће паралелно, а свако од полазника имаће прилику да уради своју практичну вежбу. Круна ове радионице биће рад на неколико кратких играних и документарних филмова које ће полазници на основама наученог сами реализовати. Филмови ће се снимати по најбољим причама које добијемо на часовима писања сценарија. Премијера ових филмова биће организована последњег дана курса у сали ДКЦБ-а, након које ће се емитовати на РТС-у.

Узраст: од 14 до 19 година

Настава: од 10.-17.01.2015. године свакодневно од 10.00-18.00

Води: Бранко Вучић, редитељ и педагог из области филмске уметности

Цена: 8.500 РСД (укључује свакодневни ручак, пиће и разноврсни промо материјал).

Емаил: stevan.neskovic@dkcb.rs

Контакт телефон: 065/355-53-53

[hr2]

ПРИЈАВА

* polja označena zvezdicom su obavezna!

One thought on “Интензивна седмодневна филмска школа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram