ГЛУМИЈАДА 2023

 

Саопштење за медије

 

ГЛУМИЈАДА

VIII Међународни фестивал дечије драмске игре

 

2 – 5. јун 2023, Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

– Позоришне представе школа глуме и драмских секција

 

– Креативне радионице глуме, сценског покрета, режије, сценске маске, позоришне и филмске музике

 

– Филмски и телевизијски студио за децу

 

Улаз је бесплатан

 

Осми по реду Међународни фестивал дечије драмске игре „ГЛУМИЈАДА” одржаће се од 2. до 5. маја, у Дечјем културном центру Београд, у организацији Удружења грађана „Моја сцена”.

 

ГЛУМИЈАДА је међународни фестивал ревијалног карактера на коме се представљају школе глуме за децу од 5 до 19 година из Србије и региона. Програм фестивала усмерен је на развијање креативног размишљања и интересовања за позориште и филм код деце и младих.

 

Овогодишљи фестивал отвориће глумац Лука Грбић, који је одрастао уз „Глумијаду”. На „Глумијади 2023” биће изведене позоришне представе школа глуме и драмских секција из Београда, Новог Сада, Бечеја, Крушевца, Краљева, Смедеревске Паланке и Брчког.

 

Поред представа, које ће деца играти за децу, публика ће имати прилику да учествује у креативним радионицама из области глуме, сценског покрета, режије, сценске маске позоришне и филмске музике. У суботу, 3. јуна, биће организован обилазак позоришта „Атеље 212” са глумцем Иваном Михаиловићем који ће децу упознати са простором иза кулиса и са правом професионалном сценом. У програм фестивала укључен је и обилазак Музеја Југословенске кинотеке.

 

Улаз за представе и креативне радионице је бесплатан, с тим што је за учешће у радионицама потребна пријава преко сајта www.glumijada.com

 

Добро дошли!

 

Тијана Кесић Стаменковић

Продуцент и уредник Фестивала „Глумијада”

0641791490

tijana.kesic@gmail.com

 

 

 

 

 

—> преузми документ (ГЛУМИЈАДА 2023)

 

 

 

 

Posted in Обавештења, Позоришни програм, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *