ГЛУМИЈАДА – VII Међународни фестивал дечије драмске игре

7 – 9. мај 2022.

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Представе, радионице, пројекција филма „Лето када сам научила да летим”

Улаз је слободан

 

Седми по реду Међународни фестивал дечије драмске игре „ГЛУМИЈАДА” одржаће се од 7. до 9. маја, у Дечјем културном центру Београд, у сарадњи са Удружењем грађана „Моја сцена”. Фестивал ће отворити гости из Словеније и Пољске – Ана Ромих, балерина, кореограф и балетски педагог плесне групе Куленијум из Љубљане и Гжегорж Шерпутовски, глумац, редитељ и професор глуме на Националној драмској академији у Варшави.

ГЛУМИЈАДА је међународни фестивал ревијалног карактера на коме се представљају школе глуме за децу од 5 до 19 година из Србије и региона. Програм фестивала усмерен је на развијање креативног размишљања и интересовања за позориште и књижевност код деце и младих.

Глумијада 2022 представиће дванаест школа глуме из Србије и региона чији ће полазници извести представе „Пепељуга у земљи чуда“, „Циркус“, „Like, hate, subscribe”, „Господар мува“, „Алибаба и разбојници“, „Буђење“ и друге. Први дан фестивала резервисан је за драмске представе и радионице позоришне импровизације, које ће водити истакнути уметници и драмски и плесни педагози из Словеније и Пољске, стручни сарадници пројекта међународне сарадње МЛАДО ПОЗОРИШТЕ У ПОКРЕТУ (Young Theatre on the move), подржаног од стране фонда Креативна Европа и Министарства културе и информисања Републике Србије.  Радионице ће за тему имати пројектну методологију ИМПРО ПОКРЕТ.

Другог дана фестивала, поред представа које ће деца играти за децу, публика ће имати прилику да погледа филм „Лето када сам научила да летим“, редитеља Радивоја Андрића и да учествује на радионицама које ће водити глумице Олга Одановић и Клара Хрвановић (,,Филмска глума”), редитељ Радивоје Андрић (,,Стварање сценарија и режија”) и продуценти овог филма Маја Поповић и Милан Стојановић (,,Како настаје филм, од идеје до премијере”).

Улаз за представе, пројекцију филма и креативне радионице је слободан, с тим што је за учешће у радионицама потребна пријава преко сајта www.glumijada.com

Добро дошли!

 

 

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *