Gostovanje Dečjeg kulturnog centra Beograd u Kravljeskom pozorištu na Cetinju predstava ALISA U ZEMLjI ČUDA

Gostovanje Dečjeg kulturnog centra Beograd u Kravljeskom pozorištu na Cetinju

predstava ALISA U ZEMLjI ČUDA

Luis Kerol

Režija i adaptacija: Anja Suša

Glumci: Milan Pajić i Jelena Ilić

Scena, kostim, plakat: Zorana Petrov


Pozorišna predstava za decu „Alisa u zemlji čuda”, u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, gostovaće u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju, Crna Gora, u četvrtak, 30. aprila, od 10 i 18 časova.


 

20150428 Gostovanje DKCB Cetinje pozivnica


„Predstava „Alisa u zemlji čuda“ je zamišljena kao reinterpretacija poznate Kerolove bajke koja je doživela bezbroj tumačenja kroz kombinaciju živog i teatra objekata, u izvođenju samo dvoje glumaca i uz aktivnu participaciju dece/gledalaca. Koristeći poznati narativ „Alise“ glumci Jelena Ilić i Milan Pajić, nalaze se pred izuzetno složenim zadatkom da ponovo ožive poznate junake iz Zemlje čuda, maksimalno koristeći  celokupni glumački instrumentarijum. Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos nestandardnom i pomalo rizičnom pristupu pozorištu za decu i mlade koje se kreće izvan ustaljenih klišea i da utičemo na formiranje ukusa naše publike koja će jednog dana, nadamo se, postati zahtevna i odgovorna publika nekih većih pozorišta. Ovom predstavom, koja je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole, nastavlja se istraživanje savremenog jezika u pozorištu za decu, izvan dominantnog zabavljačkog i donekle estradnog okvira u kom se kreće srpski teatar za decu i mlade – istakla je Anja Suša, reditelj ove predstave.


 


20150428 Gostovanje DKCB Cetinje (1) 20150428 Gostovanje DKCB Cetinje (2) 20150428 Gostovanje DKCB Cetinje (3) 20150428 Gostovanje DKCB Cetinje (4) 20150428 Gostovanje DKCB Cetinje (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *