Hor DKCB na festivalima u Moskvi

HOR DEČJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD PREDSTAVLJA SRBIJU NA FESTIVALIMA U MOSKVI

Dečji kulturni centar Beograd predstavljaće Srbiju u Rusiji, od 23. do 29. aprila, na prestižnom Horskom festivalu “Zvuci Moskve” i Horskom festivalu za decu i omladinu “Ćirilo i Metodije” u Moskvi.

DKCB  Promocija CD

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd izabran je za predstavnika Srbije na ovogodišnjim festivalima u Moskvi, s obzirom na izuzetne rezultate koje ostvaruje. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, od kojih su najznačajnije nagrada za najboljeg dirigenta Republičkog festivala horova dece i mladih “FEDEHO”, nagrada “Vojislav Ilić” za najbolje izvođenje duhovne muzike na festivalu “Horovi među freskama”, nagrada za najbolju izvedenu zadatu kompoziciju i nagrada za najbolji dečji hor po mišljenju publike.

Predstavljanje Srbije na značajnim festivalima u Moskvi predstavlja saradnju i razmenu kulturnih sadržaja dve zemlje. Festival “Zvuci Moskve’’ održava se bijenalno i obuhvata takmičenje horova dece i mladih i folklornih ansambala. U okviru festivala odvijaju se takmicenja u vise kategorija, za najbolji hor, najbolju izvedbu pravoslavne muzike, najbolju izvedbu zapadnoevropske duhovne muzike i najboljeg dirigenta. Na ceremoniji otvaranja festivala, sve zemlje učesnice, uz zastavu svoje zemlje i narodne našnje, izvešće kompozicije kojom će predstaviti svoju nacionalnu kulturu. Nacionalna kultura svih zemalja učesnica biće predstavljena i na Festivalu za decu i omladinu “Ćirilo i Metodije”, koji je osmišljen s namerom da promoviše horsko pevanje i upozna mladu generaciju sa duhovnom baštinom i kulturom pevanja slovenskih naroda.

Srdačan pozdrav,

Ivana Teodorović
Rukovodilac za odnose s javnošću i marketing
Dečji kulturni centar Beograd
Tel: 060 167 33 23, 011 32 42 011
ivana.teodorovic@dkcb.rs

Posted in Концертни програм, Саопштење за медије and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *