ХОР ДКЦБ У ДОМУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ЉУДСКИХ ПРАВА

У организацији Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Дому Народне скупштине у Београду у суботу, 10. децембра, обележен је Дан људских права под називом „Да нико не буде изостављен”, чији је свечани део започео наступом Хора Дечјег културног центра Београд.

Тога дана у Дому Народне скупштине организовано је више панел дискусија посвећених менталном здрављу, међугенерацијској солидарности, стигми и искључености особа које се налазе или су се налазиле у ситуацији бескућништва, које се лече или су излечене од болести зависности и које су издржале казну лишења слободе. Након панела учесницима се обратила председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић, министри за људска права, спољне послове и европске интеграције и стална координаторка УН-а у Србији. Поред представника министарстава и народних посланика, обележавању Међународног дана људских права присуствовали су  представници дипломатског кора, академске заједнице, међународних организација, организација цивилног друштва, компанија које су подржале догађај и други.

Сви учесници панела присуствовали су завршном обраћању државних званичника и представника међународних организација, као и свечаном делу догађаја који је започео Химном Србије и песмом „Ода радости” у извођењу деце – чланова Хора Дечјег културног центра Београд.

 

 

7 item(s)

 

Posted in Концертни програм, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *