informer.rs – Уживање за све! Бесплатни програми за децу током распуста у ДКЦБ

 

ВЕСТИ
ДРУШТВО
Аутор: informer
26.07.2023

 

Деца која су током овог летњег распуста у Београду имају могућност да забавно и креативно проведу своје слободно време учествујући у радионицама и програмима које организује Дечји културни центар Београд.
Директор Дечјег културног центра Београд, Драган Марић рекао је да се њихова установа увек труди да омогући свој деци да се забаве током распуста.

– Деци која су током распуста у нашем граду пружамо могућност да се забаве код нас, а притом и да науче нешто ново и стекну одређене вештине. Сви програми су зато током распуста бесплатни и свако ко жели може да се игра заједно са нама и нашим сарадницима – сликарима, балеринама, музичарима, еколозима и да учествује у креативним радионицама и еколошким акцијама – исатакао је Марић и позвао децу и младе да пријаве своје учешће путем телефона 011 32 42 011.

 

Креативност
Поред тога што се на програмима Дечјег културног центра Београд деца и млади могу забавити могу научити да везу, креирају и направе уникатни украсни предмет у макраме техници чворовања, да сазнају шта је то стрип каиш и направе своју личну причу у сликама, да израде и одштампају сопствену графику, честитку или екс-либрис или да се упознају са тајнама Ташмајданског парка и речним еко-системом Великог Ратног острва.

– До сада смо имали часове певања, балета, анимираног филма, веза и радионице стрипа и карикатуре а оно што нас следеће очекује то је радионица графике и екслибриса, која је намењена старијим основцима и средњошколцима који желе да науче технику линореза, бакрописа и акватинте. На овим радионицама, које ће трајати десет дана, учесници ће имати прилику да израде и одштампају сопствену графику, честитку и екс-либрис. Након тога, следе радионице уметничке игре, глуме и певања – наводи Драган Марић.

 

 

Авантура
Поред забаве у креативним уметничким радионицама, деца могу да доживе и праву авантуру учествујући у еколошким истраживачким акцијама „Тајне Ташмајданског парка” и „Речни сафари” на Великом Ратном острву.

Млади истраживачи имаће могућност да се упознају са историјатом настанка овог острва, његовим положајем, микро-климом, основним каркатеристикама биљног и животињског света као и тренутним еколошким статусом. Поред обиласка Великог Ратног острва, еколози ће одржати и практичну наставу у природи и научити децу да хватају и препарирају инсекте, да праве хербаријум, да посматрају и изучавају птице, гмизавце и рибе.

– Дечија оаза културе, са традицијом дугом више од 70 година, право је место за малишане који желе да развијају своју радозналост и стичу нова знања и искуства – поручује Марић и позива децу и младе да се на сајту dkcb.rs информишу о занимљивостима и културно-образовним програмима које нуди Дечији културни центар Београд.

 

—> informer.rs – Уживање за све! Бесплатни програми за децу током распуста у ДКЦБ

 

Posted in Press Clipping, Обавештења, Радионице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *