Interaktivna tribina za mlade ULOGA MEDIJA U ODRASTANJU DECE

U sredu, 29. aprila 2015. u 17.30 časova, u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd biće održana nova Interaktivna tribina za mlade, koja se tiče savremenih kontraverzi i izazova koji potresaju porodice u čitavom svetu. Cilj organizovanja ovakvih tribina je davanje prilike deci Beograda i Srbije da kažu svoje mišljenje, pogled ili predlog mogućih rešenja  raznih problema sa kojima se porodice danas suočavaju u potpuno novim globalnim okolnostima koje su, proteklih tridesetak godina izvršile veliki uticaj i izazvali gotovo epohalne promene u svim, pa i porodičnim odnosima. Sačuvati minimum zajedništva i porodične solidarnosti postaje gotovo pitanje opstanka i jedan od glavnih zadataka čitavog društva.

 

Tema ove tribine je: ULOGA MEDIJA U ODRASTANJU DECE – kako današnji mediji utiču na decu i mlade u različitim aspektima života, posebno tokom procesa odrastanja, kakva su očekivanja dece od medija i može li se nešto promeniti u ovom domenu uprkos neminovnom delovanju principa tržišne ekonomije.

 

Ovo je uvek aktuelna tema, ne samo u našoj zemlji  već i u čitavom svetu, posebno poslednje dve decenije, kada je došlo do revolucionarnog razvoja komunikacija i novih vrsta medija  koje, čini se, nisu značajno ugrozile tradicionalne medije – štampu, televiziju, radio. Naša tribina je kao i uvek dobra prilika da čujemo najmlađe Beograđane i njihove stavove i ideje po ovom pitanju.

 

Katarina Đorđević, novinarka POLITIKE, sa višegodišnjim iskustvom, posebno u obradi tema vezanih za problematiku dece i porodice. Tribine vodi Brankica Janković, diplomirani pravnik – master, ekspert u oblasti socijalne politike.

 

Pozivamo profesore i učenike Vaše škole da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i razgovaraju sa našim eminentnim gostom. Ulaz na tribinu je slobodan. Molimo Vas da zbog planiranja mesta, grupu iz Vaše škole najavite preko e-mail-a:stevan.neskovic@dkcb.rs.

Posted in Интерактивне трибине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *