Interaktivne tribine “Srednjoškolci o Evropskoj uniji”

VRŠNJAČKA EDUKACIJA – Srednjoškolci o Evropskoj uniji
Prva radionica European Studies Programme

Ponedeljak, 21. oktobar, 18.30 časova
Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8

U okviru tribinskog programa za mlade Dečjeg kulturnog centra Beograd “DKCB – Interakcija” održaće se prva radionica European Studies Programme, u ponedeljak, 21. oktobra, u 18.30 časova, u Maloj sali DKCB, Takovska 8. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane srednjoškolce.

Deset radionica, koliko je predviđeno za ovu sezonu, vodiće maturanti Šeste beogradske gimnazije, koji će svojim vršnjacima preneti stečena znanja o praktičnoj primeni tekovina i vrednosti Evrope i Evropske unije kao sve značajnijeg faktora u svakodnevnom životu svih država na kontinentu.

Srednjoškolci će ovim putem moći na neposredan način da saznaju o mogućnostima studiranja i zaposlenja u Evropskoj uniji, putovanjima unutar nje, institucijama i načinima na koje one funkcionišu, istorijatu zajedničke valute i karakteristikama zemalja koje je čine.

Cilj radionica je međusobna saradnja i razmena iskustava sa vršnjacima na teme promocije tolerancije, razumevanja i poštovanja drugih kultura. Učesnici će imati priliku da razviju veštine komunikacije, prezentacije, istraživačkog rada i saradnje radi rešavanja određenog problema. Komunikacija će se odvijati na engleskom jeziku, što je svojevrsna prilika za vežbu i poboljšanje znanja engleskog jezika.

Na prvoj radionici, koja je predviđena za ponedeljak, 21. oktobra, govoriće se o istoriji Evropske unije, a učesnici će dobiti odgovore na pitanja šta se slavi 9. maja, koji se događaj u novijoj istoriji smatra prekretnicom za razvoj EU, kada EEZ postaje EU i šta je potpisano 1997. godine.

Moderatori ciklusa radionica su Dalibor Stojanović i mr Ivana Teodorović.

Posted in Интерактивне трибине, Саопштење за медије and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *