Interaktivne tribine “Srednjoškolci o Evropskoj uniji”

VRŠNJAČKA EDUKACIJA – Srednjoškolci o Evropskoj uniji
Ponedeljak, 2. decembar, 18.30 časova
Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8

U okviru tribinskog programa za mlade Dečjeg kulturnog centra Beograd “DKCB – Interakcija”, u ponedeljak, 2. decembra, u 18.30 časova, u Maloj sali DKCB, Takovska 8, održaće se radionica u kojoj će srednjoškolci govoriti o Evropskoj uniji. Ulaz je slobodan.

Radionicu vode maturanti Šeste beogradske gimnazije, koji svojim vršnjacima prenose stečena znanja o praktičnoj primeni tekovina i vrednosti Evrope i Evropske unije, kao sve značajnijeg faktora u svakodnevnom životu svih država na kontinentu. Učesnici će imati priliku da vide kako funkcioniše Evropski parlament, tako što će svakom učesniku biti dodeljena uloga člana Evropske komisije, Evropskog parlamenta, Saveta Evrope i reportera koji izveštavaju o zasedanju i zajedničkoj odluci.

Do sada su održane tri radionice, na kojima su đaci Šeste beogradske gimnazije govorili o istoriji Evrope, karakteristikama država članica EU, putovanjima kroz Evropu i evru, kao sredstvu plaćanja. Učenici iz Pravno-birotehničke škole, Dvanaeste gimnazije i Gimnazije Sveti Sava mogli su da postave pitanja i dobiju odgovore na engleskom jeziku, što je svojevrsna prilika za vežbu i poboljšanje znanja engleskog jezika.

Cilj radionica je međusobna saradnja i razmena iskustava sa vršnjacima na teme promocije tolerancije, razumevanja i poštovanja drugih kultura.

Posted in Интерактивне трибине, Саопштење за медије and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *