IV ФЕСТИВАЛ ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

IV ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

Ф Е Д Е Х О

Дечји културни центар Београд организује ИВ музички републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО, 13. и 14. маја, од 17 часова, на Великој сцени Дечјег културног центра Београд, док ће у суботу, 16. маја, од 12 часова, бити одржан свечани ревијални концерт победника.

На овогодишњем фестивалу представиће се шеснаест хорова из Србије – Крушевца, Бечеја, Ваљева, Новог Сада, Обреновца, Прокупља, Београда, Параћина и Косовске Митровице.Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата овогодишњег Сусрета деце Европе „Радост Европе”. Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова. Дипломе и медаље награђенима уручиће жири – Драгана Јовановић, Гордана Каран и Војкан Борисављевић, на свечаном ревијалном концерту. Водитељ програма је Милена Моравчевић.

Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Фестивал је подржан је стране Министарства културе и информисања.

Координатор Фестивала је мр Невена Ивановић, диригент Хора Дечјег културног центра Београд.

Posted in Концертни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *