ФЕДЕХО – IX фестивал хорова деце и младих


Ф Е Д Е Х О – IX ФЕСТИВАЛ  ХОРОВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ

Четвртак, 25.6.2020.

Плато испред Дечјег културног центра Београд
Таковска 8

 

Девети музички републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО одржаће се у четвртак, 25. јуна, у 13 часова, на платоу испред Дечјег културног центра Београд, у Таковској 8.

За разлику од претходних година, ове године фестивал ће бити ревијалног карактера услед пандемије корона вируса. Представиће се пет хорова из Србије – Панчева, Ћуприје и Београда, који ће квалитетним музичким извођењем наставити традицију окупљања талентованих младих људи који своју даровитост показују кроз музику.

Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.

Контакт особа: Координатор фестивала је мр Невена Ивановић, дирегент Хора Дечјег културног центра Београд, 060 667 33 25.

Posted in Концертни програм, Најаве.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *