IX Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ – ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА

 

ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА

БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА НАГРАЂЕНИХ ФИЛМОВА

Субота, 9.3.2023. године, 12 часова
Мала сала Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Девети Фестивал дечјег видео клипа ,,КИДИКЕМ’’ биће одржан у суботу, 9. марта, у 12 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Фестивал ће отворити реномирана редитељка анимираних филмова и уредница фестивала КИДИКЕМ Марија Милановић Лазаревски и директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић.

 

Публика ће имати прилику да види најбоље филмове кратке форме – видео клипове по мишљењу овогодишњег стручног жирија, у чијем саставу су Никола Мајдак – редитељ и сниматељ, Небојша Петровић – визуелни уметник и педагог, Милош Томић – редитељ и визуелни уметник и редитељи Предраг Недељковић и Војин Васовић.

 

Након пројекције победничких филмова младим ауторима биће уручене награде – ЗЛАТНИ КАДАР – Гран-при за најбољи филм у целини, КИДИКЕМ награде – за режију, сценарио, глуму, камеру и монтажу, као и специјална признања. Међу специјалним наградама је и „Јутјуб награда” која се додељује филму са највећим бројем прегледа, о чему одлучују гледаоци и пратиоци Јутјуб канала ДКЦБ. Гласање за „Јутјуб награду” почеће одмах након пројекције награђених филмова и трајаће до 25. марта.

 

Поред диплома и медаља, аутори најбоље пласираних видео клипова добиће вредне награде. Међу наградама је и циклус Радионица видео продукције Едукативног центра Fibonacci и Logiscool интернационалне школе дигиталних вештина и програмирања на којима ће, поред теоријских и практичних вежби, награђени учити о процесу снимања филма, монтажи, постпродукцији и безбедности на интернету, а имаће и прилику да стекну увид у основне концепте програмирања.

 

Међународни Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ, у организацији Дечјег културног центра Београд, окупља децу и младе од 9 до 16 година која умеју кроз кратку форму видео записа да изразе своје мишљење на задату тему. Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије.

 


Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

 

Posted in КИДИКЕМ, Конкурси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *