“ЈЕДАН, ДВА, ТРИ АУТИЋИ”

У суботу 27. фебруара Удружење “ЈЕДАН, ДВА, ТРИ АУТИЋИ” ће направити демонстрацију и промоцију игре у Атријуму ДКЦБ-а за све госте фестивала КИДИКЕМ.


Основне делатност удружења је ревитализација, популаризација и промоција игре 1,2,3.
Игре која се игра по нацртаним стазама са аутићима који се крећу по стази тако што сваки играч има дозвољена три гуркања руком по потезу заобилазећи препреке на стази као и друге играче. Победник је онај који први стигне на циљ, најмлађи играч увек игра први а игра је тако дизајнирана да опрезан и пажљив возач има највеће шансе за победу.
Циљеви наше организације су да кроз игру утичемо на решавање многих проблема у друштву. Циљ нам је да успоставимо велики број нових игралишта, да дамо деци алтернативу игрању електронским апаратима као и да их неформално едукујемо по питању безбедности у саобраћају. Такође желимо да помогнемо превазилажењу генерацијског јаза између деце и родитеља. Један од коначних циљева удружења је и успостављање градског такмичења и формирање локалних играчких заједница свих узраста.
Игра је друштвена, едукативна, забавна и подстиче социјални и психо-моторички напредак као и развој креативности и маште играча . И старије генерације су подједнако заинтересоване, како због сећања из детињства, тако и због саме такмичарске природе игре.


http://123autici.net/

https://www.youtube.com/channel/UCE7G5mYXgSNCMaFWzfeeXXw

https://www.facebook.com/jedandvatri123

https://prezi.com/ndyvdyqu1vzx/123/

Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *