ЈУБИЛАРНИ 70. РОЂЕНДАН ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

Недеља, 5.6.2022.

Ташмајдански парк

11.00 – КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

12.00 – КОНЦЕРТ

Дечји културни центар Београд, старијим генерацијама познат по називу Дом пионира, у недељу, 5. јуна, од 11 часова, у Ташмајданском парку прославиће свој јубиларни 70. рођендан!

Деца и  млади имаће прилику од 11 часова да учествују у разноврсним креативним радионицама – Ликовна радионица, Стрип и карикатура, Атеље за примењену уметност, Спортић и Еколошка радионица. Од 12 часова одржаће се рођендански концерт, на којем ће наступити Сергеј Ћетковић, Леонтина, Бранко Коцкица, Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, Иван Михаиловић, Зое Кида, Мари Мари, Пеђолино, Хор „Чаролија”, солиста са музичког фестивала ФЕДЕМУС и деца Дечјег културног центра Београд – Хор ДКЦБ, Балетски студио, Студио глуме и Вокална група „Нађи своју звезду“.

Београдска институција културе, намењена свој деци света, почела је са радом давне 1952. године. Посвећена уметничком и креативном одрастању деце, реализује многобројне културно-образовне програме који код најмлађих подстичу радост стварања и омогућују свестрани развој њихових потенцијала. Понудом квалитетних програма, Дечји културни центар Београд креира сигурно окружење за децу и младе, у коме они садржајно проводе слободно време и реализују сопствене таленте и идеје у разноврсним атељеима и студијима – у Музичкој играоници, Хору, Вокалној групи „Нађи своју звезду”, Студију глуме, Енглеској позоришној радионици, Балетском студију, Ликовном атељеу, Атељеу за примењену уметност, Радионици стрипа и карикатуре, Радионици за графички дизајн, Спортићу и Креативном забавишту.

У организацији ове куће реализују се најзначајнији дечји фестивали и манифестације, у којима учествују деца од предшколског до средњошколског узраста, наставници, педагози, родитељи, баке и деке и целе породице. Једна од најпопуларнијих манифестација је Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе”, који окупља децу из свих крајева Европе, сваке године од 2. до 5. октобра. Поред ове највеће дечје манифестације у региону, Дечји културни центар Београд организује манифестацију „Свесрпски дечји сабор”, на који долазе деца српског порекла из региона и дијаспоре. Прошле године покренута је нова манифестација „Дан традиције”, која се одржала на Дан српског јединства, слободе и националне заставе, а обележиле су је параде на централним улицама градова и села широм Србије и дијаспоре, сабори, музичко-сценски наступи традиционалне народне игре и песме и концерти свирача старих инструмената и оркестара.

Дечји културни центар Београд оснивач је и многобројних музичко-сценских фестивала – Дечјег београдског пролећа, Градског такмичења Дечјих музичких свечаности основних школа Београда – ДЕМУС, Фестивала хорова деце и младих – ФЕДЕХО, Републичког фестивала дечјег музичког стваралаштва „Деца композитори“, „Плесних сусрета”, Фестивала младих кореографа „Искорак”,  Националног фестивала дечјег видео клипа КИДИКЕМ, Глумијаде и других светковина и програма намењених деци и младима.

ДОБРО ДОШЛИ НА ЗАБАВУ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram