IX ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ ВИДЕО КЛИПА КИДИКЕМ 2024 – ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА

 

IX Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА
БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА НАГРАЂЕНИХ ФИЛМОВА

Субота, 9.3.2024. године, 12 часова
Мала сала Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Девети Фестивал дечјег видео клипа ,,КИДИКЕМ’’ биће одржан у суботу, 9. марта, у 12 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Фестивал ће отворити реномирана редитељка анимираних филмова и уредница фестивала КИДИКЕМ Марија Милановић Лазаревски и директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић.

Публика ће имати прилику да види најбоље филмове кратке форме – видео клипове по мишљењу овогодишњег стручног жирија, у чијем саставу су Никола Мајдак – редитељ и сниматељ, Небојша Петровић – визуелни уметник и педагог, Милош Томић – редитељ и визуелни уметник и редитељи Предраг Недељковић и Војин Васовић.

 

Након пројекције победничких филмова младим ауторима биће уручене награде:
ЗЛАТНИ КАДАР – Гран-при за најбољи филм у целини,
КИДИКЕМ награде – за најбољу режију, креативан приступ, специјалне ефекте, анимацију и акциони филм,
LOGISCOOL награде – за најбољи сценарио, камеру и идеју

 

Поред диплома и медаља, аутори најбоље пласираних видео клипова добиће вредне награде – таблет, бежичне звучнике и слушалице, као и циклус радионица видео продукције Едукативног центра Fibonacci и Logiscool интернационалне школе дигиталних вештина и програмирања на којима ће, поред теоријских и практичних вежби, награђени учити о процесу снимања филма, монтажи, постпродукцији и безбедности на интернету, а имаће и прилику да стекну увид у основне концепте програмирања.

Међу специјалним наградама је и „Јутјуб награда” која се додељује филму са највећим бројем прегледа, о чему одлучују гледаоци и пратиоци Јутјуб канала ДКЦБ. Гласање за „Јутјуб награду” почеће одмах након пројекције награђених филмова и трајаће до 25. марта.

Међународни Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ, у организацији Дечјег културног центра Београд, окупља децу и младе од 9 до 16 година која умеју кроз кратку форму видео записа да изразе своје мишљење на задату тему. Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије.

 

Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

 

Posted in КИДИКЕМ, Конкурси, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *