КОЈУ ИГРУ ИГРАШ, КОЈУ  КЊИГУ  ЧИТАШ?

Клуб читалаца у ДКЦБ

            У Библиотеци ДКЦБ је 13. јануара одржана радионица „Коју игру играш, коју књигу читаш“. Програм је намењен млађим основцима, који воле да читају, маштају и играју се са својим вршњацима.

            Нема погрешних књига и досадних игара, свака књига је лепа на свој начин и носи неку поуку, а друштвена игра занимљива и забавна. Најважније је неговати дечје пријатељство и разумевање, љубав према квалитетној писаној речи, излачење поука из књижевних дела и свакодневног живота.

            Првој радионици су присуствовале две сестрице, Теодора и Јелена, које су изразиле велику љубав према књижевности, спорту, здравом животу. Као праве вреднице урадиле су и домаћи задатак, представиле омиљене књиге, а мало смо се и играли у простору библиотеке.

            Програм је осмислила и организовала Снежана Станковић, уредница културно-образовних програма у ДКЦБ. Радионицу води Дајана Лазаревић, сарадница ДКЦБ.

КОЈУ ИГРУ ИГРАШ, КОЈУ  КЊИГУ  ЧИТАШ?

Друга радионица

            У Библиотеци ДКЦБ је 14. јануара одржана друга радионица „Коју игру играш, коју књигу читаш“. Програм је намењен млађим основцима, који воле да читају, маштају и играју се са својим вршњацима.

            Како нас је послужило лепо време и добро здравље, радионици је присуствовало петоро основаца. Теодора и Јелена су помогле Борису, Маши и Лени да изаберу праве књиге за читање, а заједно су се и играли у „лавиринту“ међу полицама библиотеке. Праве дечје игре – жмурке и шуге су се зачас чуле, што је право освежење данас, када су програми и могућности ограничени због пандемије. На крају су деца заиграла уз Ужичко коло, са много радости.

            Програм је осмислила и организовала Снежана Станковић, уредница културно-образовних програма у ДКЦБ. Радионицу води Дајана Лазаревић, сарадница ДКЦБ.

            Трећа и последња радионица ће бити одржана у петак 21. јануара у 12 ч у Библиотеци ДКЦБ. Дођите да заједно читамо, пишемо и играмо се!

8 item(s)

 

Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *