У оквиру манифестације „Београдска зима”, коју организује Градска управа града Београда, у петак, 24. јануара, од 11 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд одржан је СВЕТОСАВСКИ КОНЦЕРТ „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“.

Светосавски концерт „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“ одржан је са циљем обележавања Дана Светог Саве, једног од најзначајних празника у Србији. У музичком сегменту програма наступали су: Јелена Томашевић, Бојана Стаменов, Леонтина Вукомановић, Сања Илић и Балканика, Мари Мари, заједно са хором од триста педесеторо деце млађих разреда основних школа, окупљених у пројекту Града Београда „БЕОГРАД ПЕВА“, Хором Чаролија и Хором Vokal kids. На репертоару Светосавског концерта „Појте и утројте” су песме Милешевски анђели, Свети Саво мудра главо, Савине речи, Светосавска химна, Хвала ти, Птице небом а ја друмовима и друге. У програму учествују глумци Лазар Дубовац, Злата Нуманагић и Иван Михаиловић, песници Љубивоје Ршумовић и Слободан Станишић и деца из радионице „Поестетика”.

На свечаном Светосавском концерту уручена је плакета „ЗЛАТНО СУНЦЕ” – специјално признање које је Дечји културни центар Београд установио са циљем да се скрене пажња јавности на предане и вредне појединце који раде са децом и за децу. Плакета „Златно сунце 2020” уручена је Маји Заграђанин, професорки математике у ОШ „Старина Новак” за изузетну професионалну посвећеност и значајан допринос развоју међународних пројеката за децу. Тим Дечјег културног центра Београд, на челу са директором Драганом Марићем, овим признањем жели јавно да похвали рад професорке ОШ „Старина Новак” – Маје Заграђанин и да се захвали на свесрдном залагању у реализацији програма и пројеката намењених развоју дечје личности.

61 item(s) « 1 of 3 »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top