Летњи распуст 2023. – Радионица графике (18. август)

 

Већ 5 година уназад у Дечјем културном центру Београд, кад год је било могућности, реализована је Бесплатна радионица графике током школског распуста. Ове године шести пут по реду, од 7. – 18. августа веома велики број полазника показао је интересовање за графику. Више од 40 ученика прошло је кроз радионицу, свако дете урадило је најмање једну графику од скице до графичког отиска, тридесетак њих је две седмице редовно долазило, а сваки полазник је урадио 2-4 графике у техникама линореза, суве игле и бакрописа (тако да је одштампано ”безброј” отисака).

 

 

Процес рада на графици осим талента и интересовања захтева такође и висок степен дисциплине, стрпљења, поступности и посредности у раду.

 

 

Можемо и морамо се похвалити да смо упркос великом броју деце и ”гужви” у просторијама успели да одржимо квалитет рада и насталих радова. Имали смо срећу да је у Галерији ДКЦБ у току ревијална изложба Радионице графике па смо ”нове графичаре” повели да погледамо радове из предходних радионица. Савршени услови за рад, сјајни полазници више нас не изненађују сада је то постао стандард, радосни смо и поносни што су деца у нашој радионици пронашли мотивацију за стваралаштво и место за добар провод уз рад и дружење.

 

У радионици је ове године било и деце из иностранства која распуст проводе у Београду. Чули су се осим српског и енглески, руски, италијански…

Универзални језик линије, облика и боје нас је све повезао у графици!

 

 

Током ове двонедељне радионице графике штампали су се обележивачи за књиге (book markeri) а штампали смо и урађене линорезе на мајцама тако да су се полазници осим уметничке, упознали и са примењеном страном графике.

 

 

Водитељи радионице:

Мирјана Филиповић Курузовић и Александар Курузовић

 

82 item(s) « of 6 »

 

Неке од графика насталих у бесплатној Радионици графике ДКЦБ (7. – 18. август 2023.)

 

57 item(s) « of 4 »

 

фото: А. Курузовић


 

 

Сви заинтересовани су добродошли и на нашу редовну Радионицу графике ДКЦБ током године.

За информације о упису и терминима посетите страницу Радионице графике овде.

 

Или кликом на линк Изразите интересовање за радионице ДКЦБ  одаберите Радионицу графике ДКЦБ па ће вас водитељи радионице контактирати

 

Изразите интересовање за радионице ДКЦБ | Општи услови пословања

 

 


 

Posted in Обавештења, Радионица графике, Радионице, Фотогалерија and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *