ЛУПИЛУ РАДИОНИЦЕ РАНОГ РАЗВОЈА у Дечјем културном центру Београд

 

ЛИДЛ И МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ:

У Дечјем културном центру Београд одржана је прва „Лупилу радионица раног развоја“, у оквиру које су родитељи деце до три године, као и будући родитељи, имали прилику да уз вођство психолога и патронажних сестара уче о важности психофизичког развоја деце у првим годинама живота.
Радионице, које организују Лидл и Министарство за бригу о породици и демографију трајаће до краја септембра, најавиле су на данашњој конференцији за медиј министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић и Јасмина Шрндић, руководилац Корпоративних комуникација у Лидлу Србија.

 

„Тренутак када постанемо родитељи је најлепши на свету и родитељима је у том моменту потребна велика подршка. Све недоумице, страхови, бројна питања која се односе на развој и васпитање детета, све то није ништа неуобичајено. Зато су овакве радионице и овакви разговори од огромног значаја. Министарство за бригу о породици и демографију је са задовољством подржало ову радионицу, јер желимо на сваки начин да подржимо родитеље и будуће родитеље, а све у циљу да нас буде што више“, изјавила је министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић.

„За сваког родитеља је врло важно да своје дете изведе на прави пут, па од првог дана пажљиво брине о сваком кораку. На том путу желимо да Лидл, са својим производима високог квалитета који су намењени управо најмлађима, буде поуздан партнер онима који о њима брину. Зато данас под окриљем нашег Лупилу бренда обележавамо почетак пројекта Лупилу радионице раног развоја за младе родитеље“, изјавила је руководилац Корпоративних комуникација у Лидлу Србија Јасмина Шрндић.
У току дана одржана је прва од пет планираних радионица, вођена на интерактивни начин од стране специјалисте медицинске психологије Анке Марјановић Радоњић. У склопу радионице, учесници су имали прилику да сазнају које су емоционалне потребе новорођенчета и зашто је прва година живота значајна у развоју, као и на који начин се партнерска динамика мења приликом доласка новог члана породице. Радионица је обухватила и теме попут емоционалног и психолошког развоја деце, између осталог и како препознати понашања која одступају од уобичајеног развоја и када потражити стручну помоћ.
Након прве одржане радионице у Београду, „Лупилу радионице раног развоја“ ће током септембра бити спроведене и у Чачку, Зрењанину, Новом Пазару и Врању.

 

 

Фото: Стеван Нешковић

10 item(s)

 

 

Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *