МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА „Упознајте Финску“

 

Уторак, 1.11.2022, 18.00

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Улаз слободан

 

У оквиру програмске сарадње Дечјег културног центра Београд и Амбасаде Републике Финске у уторак, 1. новембра, од 18 часова, у Малој сали ДКЦБ, одржаће се програм Међународног клуба пријатељства – „Упознајте Финску”. Програм ће отворити амбасадор Финске у Србији Њ.Е. Кимо Лахдевирта (Kimmo Lahdevirta).

 

За најмлађу публику Финска је позната по селу на северу земље где живи Деда Мраз са својим помоћницима ирвасима. Позната је и као земља анимираних ликова породице Mumin и Angry Birds, потом као земља где лети Сунце сија и ноћу и где деца зими спавају у колицима на снегу.

 

Занимљивости о овој нордијској земљи на северу Европе, особеностимс финске културе и језика, кроз игру и наградни квиз деци и младима представиће Амбасада Финске у Београду и српско-финско друштво „Сеура”. Учесници програма имаће прилику да сазнају како изгледа фински традиционални инструмент кантеле, које речи фински и српски језик имају исте и да ли оне имају исто значење, као на пример „оса” и „салама”. Кроз разговор, презентацију и квиз знања, млада публика стећи ће нова знања о култури, обичајима и уметности Републике Финске.

 

Улаз за програм „Упознајте Финску” је слободан уз пријаве на сајту Дечјег културног центра Београд.

 

—> пријава за програм „Упознајте Финску”

 

—> преузми саопштење за медије

 

 

Posted in Међународни клуб пријатељства, Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *