МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА – „Упознајте Шпанију“

Четвртак, 15.12.2022, 10 часова

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Улаз слободан

Дечји културни центар Београд, у оквиру свог програма Међународни клуб пријатељства, а у сарадњи са Амбасадом Краљевине Шпаније, у четвртак, 15. децембра, од 10 часова, организује забавно-образовни садржај за децу и младе поводом 500 година од Магелановог путовања око света.

Од 10 часова, у Великој сали „Донка Шпичек” ДКЦБ, публика ће моћи да погледа филм „Елкано и Магелан – први пут око света”, који је премијерно приказан у Шпанији 2019. године поводом петстогодишњице од експедиције. Филм је настао по тексту Хосеа Антонија Виторијe и Гарбиње Лосада, у режији Анхела Алонса и продукцији Рикарда Рамона (дистрибуција Бартон Филмс и Филмакс)

Након пројекције филма, деца основношколског и средњошколског узраста имаће прилику да разговарају са историчаром Марком Пишталом и открију како је изгледало прво опловљавање света. Пре пола миленијума у Севиљи је започело путовање о коме је човечанство дуго сањало: требало је стићи до митског истока и Острва зачина на неистраженој страни света. Путовање је 1519. године започео Фернандо Магелан, а три године касније постаће најдуже путовање тога доба: прво опловљавање света које су 1522. године довршили Хуан Себастијан Елкано и посада брода „Викторија“.

 

Улаз је слободан уз пријаве на сајту Дечјег културног центра Београд.

 

Радујемо се дружењу!

 

 

—> преузми документ

 

Posted in Међународни клуб пријатељства, Обавештења, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *