МИЊА СУБОТА ДОБИО НАГРАДУ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Председник Управног одбора Дечјег културног центра Београд, Миња Субота, на недавно одржаној манифестацији „Дан Раше Попова” у Мокрину, добио је награду за животно дело за изузетан допринос стваралштву за децу.

Плакету са именом Раше Попова, нашем чувеном композитору, водитељу, извођачу и аутору многобројних програма за децу – Мињи Суботи, уручили су Дијана Тополац, ћерка Раше Попова и Живко Угреновић, председник Месне заједнице Мокрин.

– Када добијете награду „Раша Попов” може само да вас испуне велика радост и понос. Он је био мој велики пријатељ, али и велики стваралац, свестран, мудар, храбар и племенит човек. Поштен уметник, увек жељан нових знања. Деценије сам провео с њим и поносим се тиме. Свако га је доживљавао на свој начин, а за мене је он човек какав се само једном рађа – изјавио је за „Новости” Миња Субота.

Колико је велика привилегија била познавати и дружити се са Рашом и добити награду која носи његово име, Миња је објаснио речима које је пренео лист „Курир”: „Када добијете награду „Раша Попов” може само да вас испуне велика радост и понос! У сваком погледу, Раша је био чудесан. Од њега сам увек могао да сазнам нешто ново и интересантно. Нема шта наш Раша није знао! Волели су га деца али и одрасли.”

Честитамо нашем чика Мињи заслужену награду! Поносни смо што је на челу Управног одбора наше куће и што је део тима Дечјег културног центра Београд!

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *