МУЗИЧКИ СПОТ „СПОРТСКИ ПЛЕС”

 

Одбојкашки савез Србије и Дечји културни центар Београд представљају нови музички спот „Спортски плес”, са идејом да се спорт, музика и култура популаризују код деце и младих.

Нова песма „Спортски плес” компонована је за овогодишњи музички фестивал „Дечје београдско пролеће”, на којем је и представљена у извођењу прослављене одбојкашице Слађане Мирковић, која је на Светском шампионату 2022. године освојила златну медаљу. На текст Нене Лековић и Леонтине Пат, уз музику Нене Лековић и у аранжману Александре Саре Милутиновић, наша позната одбојкашица извела је песму са децом из Хора Дечјег културног центра Београд и Хора „Чаролија”. Својим садржајем песма „Спортски плес” промовише тимску игру, заједништво, победнички дух, јачање националног идентитета кроз спорт, као и све позитивне вредности које одбојка као спорт са собом носи.

,,Идеја да позовемо Слађану Мирковић да пева на Дечјем београдском пролећу настала је након њеног певања са балкона Градске скупштине приликом освојеног злата на Светском шампионату у одбојци. Тада смо деца из хора и ја открили да Слађана има талента не само за спорт већ и за музику” – истиче Леонтина Пат, уредница Дечјег београдског пролећа.

У споту, који је режирао Предраг Милинковић, поред Слађане Мирковић и чланова дечијих хорова учествују и девојке из одбојкашке репрезентације Србије.

 

 

#dkcb #decjebeogradskoprolece #sladjanamirkovic #leontina012 #ossrb #hordkcb #horcarolija

 


Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе са јавношћу и маркетинг

 

Posted in Видеогалерија, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *