На Светски дан позоришта за децу отвара се Сцена у Дечјем културном центру Београд

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ПРЕМИЈЕРА

СЦЕНА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ
Дечји културни центар Београд
Таковска 8

 

На Светски дан позоришта за децу и младе, 20. марта, у Дечјем културним центру Београд отвара се Сцена за децу и младе са сталним репертоаром.

Први пут у Београду, први пут у Србији, у једном позоришту одиграће се шест премијера једна за другом, сваке суботе у 12 часова. Преставе су намењене деци узраста од 5 до 11 година.

 

Прва представа, којом ће свечано бити отворена Сцена за децу и младе је „Вила Грдана”, по тексту и у режији Лазара Дубовца. Представа почиње у 12 часова и биће изведена на Великој сцени ,,Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд у среду 20 марта. У драмској представи, прожетој сонговима и музичким ефектима, играју Тијана Биочанин, Ирена Тепшић, Алекса Арсеновић и Данијел Станковић.

,,Главна јункиња наше приче је вила Грдана која је одлучила да окупи све споредне ликове из цртаних филмова и бајки и убеди их да заувек обришу главне јунаке: Снежану, Пепељугу, Алису, Елзу, Трнову Ружицу… Да ли ће зла вила у томе успети? Ко ће јој помагати? Како су Страшило, Маша и патуљак Тупко окупили дружину и супроставили се Грдани? Да ли ће победити добро или зло? Малишани ће научити да срећу чине мали ствари, да никад не пожелимо нешто што је туђе, као и да је другарство веома важно јер са правим пријатељима можемо да урадимо много тога, па и да победимо онога који нам се на први поглед чини јачи од нас” – истакао је Лазар Дубовац.

 

Наредних субота на репертоару су премијере ,,Пут око света”, ,,Звезда падалица’‘, ,,Ципелице”, ,,Чаробњак из Оза” и ,,Сами у кући”.

,,У наставку сезоне очекује нас још неколико изненађења. Обележићемо 160 година од рођења једног од најпопуларнијих српских писаца Бранислава Нушића, адаптираћемо најпознатије српске бајке и оживећемо највољеније ликове из српске историје” – најавио је Дубовац.

 

 

Добро дошли у Дечји културни центар Београд!

Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма

 

Posted in Обавештења, Позоришни програм, Саопштење за медије, СЦЕНА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *