Нове технологије и дигитални медији

 

page-20150123NoveTehnologijeIDigitalniMediji

Нове технологије и дигитални медији је нова стална група Дечијег културног центра Београд намењена деци и младима од 12 до 20 година која почиње са радом 1. марта 2015. године.

Кроз ову радионицу полазници ће имати прилику да се упознају са могућностима које пружају нови дигитални уређаји као и са основним знањима о дигиталним форматима: фотографијама видеу и звук.

У свакодневном животу се деца и млади се сусрећу са све већим бројем нових модела фотоапарата, мобилних телефона, таблета, лаптопова, нет букова, ајфона и ајпеда…. и све више времена проводе покушавајући да се изборе са њима и проводећи превише времена уз њих.

Циљ радионице је да се (сувишно) проведено време рационализује и да поред основних знања и техничке писмености полазници науче и ону другу креативну односно уметничку примену уређаја.

Такође, други циљ радионице је да се кроз уметничку праксу из дехуманизованог односа према уређајима покрене хумана, уметничка и креативна страна у примени технологије.

Поред азбуке која подразумева проширена базична знања из информационих технологија (2Г, 3Г, 4Г, Вај фај, пеенге, џпег…) полазницима ће бити упознати са основним дигиталним форматима, са софтверима које нуде мобилни уређаји за креаирање и обраду дигиталних формата,  са могућности за објаву дигиталних формата на интернету (Јутујуб, Фликер, Вимео, Саундклауд…) и друштвеним мрежама, оптимизацији формата за објаву, сервисима за трансфер дигиталних формата, бесплатим софтвером за напредне кориснике, онлине сервисима са обраду дигиталних формата, могућностима за учешће на фестивалима и такмичењима у дигиталним медијима…

Ова радионица треба да послужи свима који користе модерне технологије да прошире своја сазнања, подигну свест о креативној употреби дигиталних уређаја као и да оне који желе да се даље усавршавају, ипснирише да прошире своје видике у Студију за анимирани филм, Филмском студију, Ликовном 3Д студију или другим уметничким атељеима и студијима ДКЦБ-а.

Радионица почиње са радом након формирања групе.

Радионицу воде: Александар Деспотовић и Драгослав Михајловић

Контакт телефон за детаљније информације: 063 85 19 757

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *