НОВОГОДИШЊЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Уторак, 20.12.2022, НТЦ КВИЗ УЖИВО (18.00)

Среда, 21.12.2022, ПИСМО ЗА ДЕДА МРАЗА (12.00), ПУТ – СИЛА НАДЕ И ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „Good Bye, Good Boy “ (18.00)

 

Дечји културни центар Београд и Редакција дечјег програма Радио-телевизије Србије за децу и младе припремили су новогодишња изненађења!

 

Након великог успеха „НТЦ квиза“, који је обишао многе градове у Србији, у уторак 20. децембра у 18 часова, „НТЦ квиз уживо” долази у Дечји културни центар Београд! У току квиза, у коме ће учествовати четири школе, имаћемо и право изненађење – госта изненађења и на крају, кратко предавање др Ранка Рајовића.

 

Сутрадан, 21. децембра, публика ће моћи у подне да погледа филм за децу „Писмо за Деда Мраза“, бајковиту причу у којој брат и сестра покушавају да спрече родитеље да оду на дочек Нове године, док не сазнају да су родитељи заборавили да пошаљу њихова писма Деда Мразу. Да ли ће он уопште доћи и ако дође – шта ће им донети? Све то сазнаћемо на крају филма, али крај филма се не открива.

 

Истога дана, од 18 часова, посетиоци ће имати прилику да погледају филм за децу „Пут – сила наде”, а након тога да буду на премијери филма „Good Bye, Good Boy “. Нико још није видео тај филм, зато се и зове премијера. У питању је кратки филм за децу који говори о деветогодишњем дечаку Максу, чији рођендан прекидају ратне екплозије и због чега његова породица бива разорена: тата одлази у рат, а мама са њим бежи из своје државе и долазе у Србију. Кријући одакле долази, како не би био ни на чијој страни, Макс својом племенитошћу успева да превазиђе значај те информације и окупи децу у заједничкој акцији поправљања разваљеног бродића на игралишту. Тај бродић ће, уз мало доброг ветра и вере, на крају ове приче да заплови. На њему ће Макс, мама и тата поново бити заједно.

Зашто да не? А пре филма још једно изненађење, које не би било изненађење ако га откријемо.

 

Улаз за пројекције филмова је слободан.

 

Добродошли!

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *