ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЛОВЕНАЧКЕ ХРАНЕ

 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЛОВЕНАЧКЕ ХРАНЕ: ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛОВЕНАЧКИ ДОРУЧАК УЗ ЛИКОВНУ РАДИОНИЦУ И ПРОЈЕКЦИЈУ АНИМИРАНИХ ФИЛМОВА

у сарадњи са Амбасадом Републике Словеније

Среда 16. новембар у 10 часова

Атријум ДКЦБ

 

 

УЧЕШЋЕ ДЕЦЕ ПУ „ВРАЧАР” У КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНОМ ПРОГРАМУ

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Пчеле – више од меда”

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Среда, 16.11.2022, 10.00

 

У оквиру културно-образовног програма Међународни клуб пријатељства, Дечји културни центар Београд и Амбасада Словеније одржали су програм и креативну радионицу под називом „Пчеле – више од меда“, којој су присуствовала деца старије и предшколске групе вртића „Лепа Витас” ПУ Врачар.

Програм је отворила Горанка Крошељ, заменица амбасадора Републике Словеније. Поред госпође Кроше, у припреми програма учествовала је Ирена Херак, саветница за културу и медије Амбасаде Словеније. Домаћини испред Дечјег културног центра Београд били су Ивана Теодоровић Стојановић и Далибор Стојановић, уредници програма.

Радионицу је водила Јована Била Дубаић, истраживач научни сарадник на Биолошком факултету у Београду, која је на занимљив начин приближила деци свет пчела, значај медоносних биљака, процес стварања меда и важност здраве исхране. Деца су кроз игру – цртајући и правећи „хотел за пчеле” од трске научила да разликују пчеле од осе и од других инсеката. Након креативне радионице учесници програма имали су прилику да погледају награђен словеначки анимирани филм на Међународном фестивалу „Балканима”, који кроз анимиране ликове представља значај чувања природе, гајења поврћа и воћа и здравих навика у исхрани.

Амбасада Словеније припремила је послужење за учеснике програма – здрав доручак (хлеб, путер, мед, млеко и јабуке) као и поклончиће које су деца понела са собом као успомену на лепо дружење.

Програм је пратила Телевизија Корени и емисија „Нови снови”, намењена истовремено деци, родитељима и особама које раде са децом и за децу, која ће бити премијерно емитована у недељу 27. новембра, од 9 часова.

 

 

(ВИДЕО: Предраг Недељковић)

 

 

(ФОТО: Стеван Нешковић)

75 item(s) « of 3 »

 

 

—> преузми инфо (програм „Пчеле – више од меда”)

 

 

Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *