Пчеле – више од меда

 

УЧЕШЋЕ ДЕЦЕ ОШ „СВЕТИ САВА” У КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНОМ ПРОГРАМУ

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Пчеле – више од меда”

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Среда, 15.11.2023, 10.00

 

У сусрет Међународном дану пчела, а у оквиру културно-образовног програма Међународни клуб пријатељства, Дечји културни центар Београд и Амбасада Словеније организовали су програм и креативну радионицу „Пчеле – више од меда“ у среду, 15. новембра, од 10 часова.

Програм је отворила Горанка Крошељ, заменица амбасадора Републике Словеније, која је заједно са Иреном Херак, саветницом за културу и медије Амбасаде Словеније омогућила лепо дружење са децом II разреда из ОШ „Свети Сава”.

Креативну радионицу водила је Јована Била Дубаић, истраживач научни сарадник на Биолошком факултету у Београду, која је на занимљив начин приближила деци свет пчела, значај медоносних биљака, процес стварања меда и важност здраве исхране. Деца су кроз игру научила да разликују пчеле од осе и од других инсеката. Након забавно-едукативног дела програма Амбасада Словеније припремила је послужење за учеснике програма – здрав доручак (хлеб, путер, мед, млеко и јабуке) као и поклончиће – мдоносне биљке, које су деца понела са собом као успомену на лепо дружење.

Уредник програма била је Ивана Теодоровић Стојановић.

 

Фото: Предраг Недељковић

25 item(s) « of 2 »

 

 

Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *