Održana priredba “Dom Pionira deci Beograda”

Juče je u Dečjem kulturnom centru Beograd održana priredba “Dom Pionira deci Beograda”, posvećena obeležavanju 70-godišnjice oslobođenja Beograda, istorisjkom događaju kojim je započela nova epoha u razvoju našeg grada.

IMG_0121

U oslobođenom Beogradu, nekoliko godina kasnije, tačnije 1952. osnovan je Dom pionira, sadašnji Dečji kulturni centar Beograd, u kome tada pa do danas deca imaju slobodu da se igraju, maštaju, izražavaju i odrastaju. Nastupom hora započeli smo ovu svečanost, u kojoj su se predstavili i članovi Studija kulture govora i glume, Baletskog studija, Škole pop pevanja “Nađi svoju zvezdu”, Simfonijskog orkestra, kao i pobednici festivala FEDEMUS 2014.

IMG_0129

Video zapisom predstavila su se i deca iz Ateljea za likovnu umetnost, Ateljea za primenjenu umetnost, Studija za animirani film, Studija stripa i karikature i Studija za proširene medije.

IMG_0127

Našu svečanost uveličali su naši dragi gosti – Škola pri ambasadi Ruske federacije, predstavnik Ruske federacije na 45. Susretu dece Evrope “Radost Evrope”; Emilija Đonin, predstavnik Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije 2014. i Minja Subota.

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *