Отварање ревијалне изложбе Радионице графике ДКЦБ (22. јун 2023.)

 

Данашњи дан 22. јун 2023. осим другог дана лета када сунце најдуже обасјава северни део земаљске кугле, у Београду је обележила и изложба Радионице графике Дечјег културног центра Београд.

Сунце је чест мотив у дечјим цртежима а заступљен је и међу изложеним графикама, па нам је драго што можемо ову нашу прву изложбу после 5 година рада и 5 веома успешних бесплатних радионица током распуста као и годишње Радионице графике 2022/2023. повезати са сунцем и сунчевим бојама које красе и заштитни знак ДКЦБ-а. На изложби је заступљено преко 120 деце-аутора са преко 350 отисака. Ти отисци су део збирке графика са свих наших до сада одржаних радионица у ДКЦБ-у а број отисака који су деца током радионица израдили је много већи и у овом тренутку неизбројив.

Веома смо срећни и поносни на све што смо са нашим малим графичарима урадили, сви радови су аутентични изведени самостално уз нашу малу техничку помоћ од скице до графичког отиска. Захваљујемо ДКЦБ-у и директору проф. мр Драгану Марићу на указаном поверењу 2019. године када смо наш програм Радионице графике увели у овај диван простор и захваљујемо уредници ликовних програма Лидији Сеничар на могућности да изложимо овај обиман графички материјал у Атријуму и Галерији ДКЦБ заједно са Завршном изложбом Атељеа за примењену уметност ДКЦБ, баш на овај диван дан.

 

Водитељи радионице:

Мирјана Филиповић Курузовић

Александар Курузовић

 

 

(ФОТО: Стеван Нешковић)

38 item(s) « of 3 »

 

 

(ФОТО: Марија Курузовић)

15 item(s)

 

 


Каталог ревијалне изложбе Радионице графике ДКЦБ ЈУН 2023. можете погледати / преузети овде (клик на линк) или скенирањем QR кода

 

 


 

 


 

 

Posted in Галеријски програм, Обавештења, Радионица графике, Радионице, Фотогалерија and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *