ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ

Ликовни конкурс за децу основношколског узраста

 ПЛАН ЗА ЛЕТОВАЊЕ

9 – 23. мај 2022

ТРИ ГЛАВНЕ НАГРАДЕ: ЛЕТОВАЊЕ ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ 

Након великог успеха прошлогодишњег ликовног конкурса „План за летовање”, на који је стигло преко хиљаду ликовних радова деце из целе Србије, а награђено преко двадесет ученика, Туристичка организација општине Будва и Дечји културни центар Београд одлучили су да и ове године обрадују и награде младе ликовне ствараоце основношколског узраста. Три најуспешнија учесника освојиће за себе и своју ужу породицу седмодневно летовање у Будви (са седам пуних пансиона) које додељује Туристичка организација општине Будва.

Позивамо децу и младе из градова и општина Републике Србије да својим радовима обоје и овогодишње лето путем конкурса „План за летовање”, који ће трајати од 9. до 23. маја. Идеја организације конкурса је подстицање младих да ликовним изразом дочарају природне лепоте, културу и традицију омиљене дестинације на Црногорском приморју као и радост коју носи планирање летовања. Учесници конкурса инспирацију могу пронаћи у скривеним местима, шпиљама и плажама, али и у пријатељима и мештанима Црне Горе.

Радови могу бити у форми цртежа, слике, илустрације, димензија до 50х70 цм, а све ликовне технике су дозвољене. Само такмичење је подељено у две категорије – млађи основци и старији основци. Сваки учесник може послати по један ликовни рад, а пристигле  радове оцењиваће стручни жири. На полеђини сваког рада потребно је читко  написати име и презиме учесника конкурса, узраст детета,  колико чланова броји ужа породица, e-mail и контакт телефон родитеља.  Копије и неадекватно потписани радови се неће узети у разматрање. Организатор не врши враћање радова ауторима. Учешћем на конкурсу дајете пристанак организатору конкурса да ваше радове користи у циљу промовисања акције. Радови се могу доставити или послати поштом на адресу Дечјег културног центра Београд, Таковска 8, 11000 Београд са назнаком ,,План за летовање”. Радови који пристигну после 23. маја 2022. године неће бити прихваћени.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *