ПОБЕДА ЗА СВА ВРЕМЕНА – награде за Хор Дечјег културног центра Београд

Хор Дечјег културног центра Београд добио је три награде на Међународном руском интернет хорском такмичењу “Победа за сва времена”, у великој конкуренцији од 170 хорова! Хор је награђен за извођење нумера које су снимљене у изолацији: Људи ликујте, Ода радости и Thank you for the music!

На пролеће 2020. године вође дечјих и омладинских музичких група у целом свету суочиле су се са потребом да развијају нове облике образовне и креативне активности: организацију учења на даљину у различитим музичким предметима, онлајн пробе и остваривање креативног потенцијала ученика на раду на даљину.

Онлајн конкурс за пројекте на даљину (видео клипове) намењен музичким групама ,,ПОБЕДА ЗА СВА ВРЕМЕНА” креиран је са циљем да промовише и подржи најефикасније методе онлајн рада у музичким групама како би се идентификовала и подстакла жива креативна иницијатива која демонстрира резултате педагошког рада у новим условима. Организатор интернет конкурса је Центар за креативни развој и музичко-естетско образовање деце и омладине ,,Радост”, водећа институција московског Одељења за образовање и науку у области масовног музичког, естетског и уметничког образовања деце и младих и установа Града Москве за свеобухватни циљани програм образовања младих ,,Московска деца певају”.

Kонкурс је реализован са циљем одржавања интересовања ученика за креативне активности и рад наставног особља током немогућности извођења наставе у традиционалним облицима, подстицања креативног приступа колективних вођа и наставника у потрази за облицима рада на мрежи, формирања холистичког музичког и естетског окружења које акумулира социјалну и стваралачку активност ученика, успостављања блиских креативних веза између образовних установа, као и размене изведбених, педагошких и техничких искустава.

Честитамо диригенту мр Невени Ивановић и члановима Хора Дечјег културног центра Београд на освојеним наградама!

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *