Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na Konferenciju za novinare, koja će se održati u ponedeljak 14. aprila u 11 sati u Dečjem kulturnom centru Beograda (Takovska 8) povodom premijere predstave Zijaha A. Sokolovića “Nasilje nema opravdanja – planirajte porodicu bez nasilja” koja se tog istog dana igra u dva termina, u 18 sati i 20 sati u Dečjem kulturnom centru Beograda, po prvi put u glavnom gradu. Predstava je deo projekta “Teatrom protiv nasilja” koji sprovodi Centar za razvoj neformalnog obrazovanja građana uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA)

Prisutnima će se obratiti:

  • Zijah A. Sokolović, autor predstave i UNDP Ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje
  • Marija Raković, UNFPA Nacionalni programski koordinator
  • Dr Dubravka Šaranović, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
  • Olivera Ježina, direktorka Dečjeg kulturnog centra Beograd
  • Dušan Stojičić, Crnog, Koordinator projekta

Biće predstavljeno opsežno istraživanje dobijeno nakon velikog broj intervjua sa mladim ljudima koji su gledali predstavu, koje sadrži nekoliko ohrabrujućih, ali i alarmantnih podataka, kao i aktivnosti na projektu u budućnosti. Takođe, glumci će na samoj konferenciji odigrati skeč iz predstave.
Predstava “Nasilje nema opravdanja” je proglašena najboljim projektom u Evropskoj Uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici na prošlogodišnjem kongresu Mreže zamalja EU za prevenciju kriminaliteta (European Crime Prevention Network – EUCPN). Zahvaljujući podršci UNFPA predstavu, namenjenu mladima uzrasta od 14 do 18 godina, do sada je videlo 2.000 srednjoškolaca u 50 škola širom Srbije. Tekst za predstavu je pisan u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima i sadrži 120 primera oblika nasilja.

Nakon Konferencije novinari će dobiti slatki društveno odgovorni poklon Iskra čokolade, inspirisane velikanima naše istorije.

Sve novinare koji će prisustvovati konferenciji molimo da potvrde dolazak e-mailom na crnog1@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top