Pozorišna predstava za decu “ASTRONAUTI” – Konferencija za medije

U Dečjem kulturnom centru Beograd juče je održana konferencija za medije povodom pozorišne predstave za decu “ASTRONAUTI”, švedske autorke Bee Usma Šiferts, u režiji Anje Suše. Predstavom “Astronauti” Dečji kulturni centar Beograd i Malo pozorište Duško Radović započeli su svoju prvu veliku zvaničnu saradnju.

Na konferenciji govorili su Olivera Ježina, direktorka DKCB; Bojan Lazarov, direktor Malog pozorišta Duško Radović; Anja Suša, rediteljka predstave; Drew Giblin, američki ataše za kulturu; Damjan Kecojević i Miloš Anđelković, glumci; Damjan Babić, muzičar sa malim glumačkim zadacima u predstavi i Maja Mirković, kostimograf. Pored ovih nabrojanih glumaca, u predstavi igraju i Miloš Samolov i Jelena Ilić.

Zbog ograničenog mesta na Velikoj sceni, gde će biti smeštena i publika, održaće se dve premijere – u petak, 24. januar, u 18 časova i u nedelju, 26. januara, u 20 časova. Naredna izvođenja u januaru zakazana su za subotu, 25. januara u 12 časova; utorak, 28. januara u 11 časova.

Ovaj projekat podržali su: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Švedski institut za kulturu u Beogradu i Skupština grada Beograda – Sekretarijat za kulturu.

[hr2]

Posted in Позоришни програм, Саопштење за медије and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *