Predlog biblioteke DKC Beograd za april 2014. godine

Knjiga za decu

VIDOVITE PRIČE

vidovite-price-smallAutor: Ljubivoje Ršumović
Ilustrovao: Dušan Petričić
Izdavač: Laguna

O knjizi

Vidovite priče namenjene su deci ali i njihovim roditeljima. Knjiga sadrži 31 priču koje je napisao Ljubivoje Ršumović i isto toliko ilustracija Dušana Petričića.

Neobičan, radoznali dečak Vid susreće svoje prijatelje, životinje, i u igri i razgovorima sa njima saznaje odgovore na brojna veoma važna pitanja o životu. Ova veoma zabavna, razigrana i mudra knjiga postaće omiljena svim čitaocima, bez obzira na uzrast.

Nagrada međunarodnog beogradskog sajma knjiga za najbolju dečiju knjigu u 2013. godini.

Knjiga za mlade

CEGER PUN LJUBAVI

ceger-pun-ljubavi-smallAutor: Miodrag Maticki
Izdavač: Čigoja štampa

O knjizi

Potpun nаslov knjige Ceger pun ljubаvi trebаlo bi dа glаsi Ceger pun pričа o ljubаvi. Sve ove krаtke priče zbivаju se u epicentru vаroši i grаdovа, nа pijаčnim trgovimа, počev od Vršcа, rodnog piščevog grаdа, i Bečа, u koji je zаlutаo vršаčki ceger gospođe Jelene Todorović, pа do Beogrаdа i njegove Bаjlonijeve pijаce u Skаdаrliji.

U nekim pričаmа zаmirisаće zlаtiborski med nа Zlаtiborskoj pijаci, ili slаnkаsti jetki miris pjаce u Rovinju, а u zаvršnoj priči “Rаstаjаnje sа Elvirom” žuto mediterаnsko cveće sа pijаce u Trebinju.

Knjiga za odrasle

VREME IZMEĐU ŠTEPOVA

vreme-izmedju-stepova-smallAutor: Marija Duenjas
Izdavač: Laguna

O knjizi

Uzbudljiva pustolovina u kojoj su saloni visoke mode, sjaj velikih hotela, političke zavere i mračne misije tajnih službi prepleteni s odanošću prema voljenim bićima i nesputanom snagom ljubavi.

Napisana sjajnim proznim stilom, knjiga Vreme između štepova nezaustavljivo se kreće po mapama, sećanjima i nostalgiji, i prenosi nas do legendarnih kolonijalnih enklava severne Afrike, u pronemački Madrid neposredno posle građanskog rata i u kosmopolitski Lisabon pun špijuna, koristoljubaca i izbeglica bez kompasa.

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *