Predlog biblioteke DKC Beograd za jul 2014. godine

Knjiga za decu

OLDANINI VRTOVI

Autor: Grozdana Olujić
Izdavač: Bookland, 2008

O knjizi

oldanini-vrtoviCarstva u bajkama Grozdane Olujic: Žuto, Istočno, Carstvo vetrova, patuljaka, snežnih ptica, Gornji i Donji svet… U njima se događa nešto čemu je sklon tajnoviti i neuhvatljivi ljudski um. To je dovoljno za početak bajke: pustolovine junaka, duha, pisaca.

 

 

 

.

Knjiga za mlade

DOLINA STRAHA

Autor: Artut Konan Dojl
Izdavač: Vega Media, 2005

O knjizi

dolina-strahaSpokoj engleske provincije narušava svirepo ubistvo. Šerlok Holms prihvata da vrši istragu ubistva iza kojeg stoji nepogrešiva ruka njegovog velikog protivnika, profesora Morijartija.

Priča nas vodi u prošlost u zabačene rudnike u Americi, gde tajno udruženje seje strah među stanovništvom, dok mu jedan čovek ne stane na kraj.

Kakva je povezanost između ovih činjenica i događaja, saznaćete u “Dolini straha”.

 

.

Knjiga za odrasle

MISTER GREGORI

Autor: Zveva Kazati Modinjano
Izdavač: Evro Gunti

O knjizi

mister-gregoriGregorio Kačalupi svodi račune svog dugog bogatog života. Prve uspomene sežu u tridesete godine prošlog veka i vezuju ga za Polezine, zemlju njegovog detinjstva obeleženog siromaštvom, bolešću, napornim radom. Izola, njegova prelepa majka, kojoj je ta gruba stvarnost donekle strana, obolela je od tuberkuloze i ta bolest će naglo preokrenuti tok Gregoriovog života. Imao je samo šesnaest godina kad je odlučio da napusti svoj zavičaj u delti Poa i da se otisne u Ameriku u potrazi za srećom.

Odlučan i preduzimljiv, odrastao je nižući uspehe, poraze i izvestan broj žena koje bezuspešno pokušavaju da osvoje njegovo srce: Florensija, njegova prva ljubav, Nostalgija, njegova žena i Erminija, poslednja strast.

U međuvremenu, Gregorio je za sve oko sebe postao Mister Gregori: bogati vlasnik lanca velikih hotela u Italiji i uticajna ličnost koja uliva strahopoštovanje.

Sve dok jednog dana, zbog pogrešnog ulaganja, nije izgubio svu svoju imovinu. Kao da se zavesa zauvek spustila nad jednim setnim zalaskom. Međutim, nakon jednog neočekivanog susreta i iznenađujućeg otkrića, već ostareli Mister Gregori još jednom je dograbio dizgine svog života kako bi krenuo u susret novoj avanturi.

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *