Predstava ,, Fantazija o baletu “

Predstava ,, Fantazija o baletu “

fantazija-o-baletu

Predstava  pod nazivom,, Fantazija o baletu “, ciji su glavni akteri deca, a  koja predstavlja projekat Ministarstva kulture i informisanja, održace se 18., 22. i 23. decembra u Decijem kulturnom centru Beograda (Takovska 8) sa pocetkom u 19h.

Ova predstava je V po redu predstava ,,Baletskog Centra Ana Pflug” u okviru projekta ,BALETSKO POZORIŠTE ZA DECU”, koji je osmišljen u cilju da se deci približi baletska umetnost. U ovoj predstavi ucestvovace preko 100 mališana uzrasta 3 do 11 godina, koji ce gotovo citav sat igrati u okviru II cina na taktove klasicne muzike po izboru koreografa.

Radnja predstave prati odrastanje male devojcice Ane koja oduševljena igrom velike balerine odlucuje da i sama postane velika umetnica. U ovaj projekat ukljuceni su i strucni konsultanti kao što je prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Tešea i baletski pedagog Gordana Sivcevic (bivša direktorka baletske škole ,,Lujo Davico” u penziji). Ovo je jedan od retkih dogadaja koji podrazumevaju angažovanje ove kolicine dece tako malog uzrasta, ali i ukljucenost vrhunskih strucnjaka u našoj zemlji u projekte koji nisu na nivou pozorišta i baletske škole.

Koreografiju i izbor muzike je uradila Ana Pflug, za repeticiju bio je zadužen Nikola Korac, kostime je uradio Atelje Gagi, sminku Studio Shobot, dok je scenografiju i rekvizite osmislila Sanja Pflug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *