Препорука књига Библиотеке ДКЦБ за читање у децембру 2017. године

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ

Аутор: Миа Шеридан

Наслов: Арчеров глас

Издавач: Лагуна, Београд, 2017

Упознајте Бри Прескот, која одлази из родног града како би потиснула сећања на ружне тренутке које је доживела у њему. Сећање на страшну ноћ у којој јој је погинуо отац, разочарана у пријатеља проналази мир у малом градићу на обали језера у Мејну.

Започиње нов живот, проналази посао и заљубљује се  Арчера Хејла, за многе чудног, повученог момка који прихвата ново пријатељство и превазилази трауме које је доживео већ у раном детињству. Колико је потребно љубави, толеранције и разумевања открићете читајући роман.

КЊИГА ЗА МЛАДЕ

Аутор: Гордана Малетић

Наслов: Катарке Београда

Издавач: Лагуна, Београд, 2017

У причама књижевнице Гордане Малетић откривате како су живели становници старог Београда, ко је све живео у њему, ко га је градио и који допринос оставио за памћење следећи генерацијама.

Приче представљају историјски мозаик о животу, одрастању, о правим љубавима  и својим судбинама обогаћују Београд којим пловимо кроз време. Катарке тих времеплова пролазе Савом и Дунавом, опчињавају нас својом снагом и пролазношћу, а њихови врхови упућују нас и ка оном чему често стремимо – ка небу.

КЊИГА ЗА ДЕЦУ

Аутор: Бранко Милорадовић

Наслов: Београдска мумија

Издавач: Пчелица, Чачак, 2015

Ако волите авантуре, опустите се читајући роман  „БЕОГРАДСКА МУМИЈА“.

Оги, син археолога открива  тајну стару две хиљаде година, отварајући саркофаг са мумијом који се налази у Народном музеју у Београду. Завирите у моћ магије и неизбежне борбе добра и зла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *