KNJIGA ZA ODRASLE

 

20150414 Predlog Biblioteke April 2015 Igra Istine

 

NASLOV:  IGRA ISTINE

AUTOR:     ZVEVA KAZATI MODINJANI

IZDAVAČ: EVRO GIUNTI,2015

 

U romanu “Igra istine”upoznaćemo mladu   Robertu koja prolazi kroz životnu I bračnu krizu. Ima dvoje dece I muža Oskara,za koga se udala iz ljubavi ne obazirući se na protivljenje svojih roditelja. Oskar je izneverio Robertina  očekivanja da preuzme odgovornost I posvećenost svojoj porodici. Suočena sa istinom,traži I preispituje prošlost,traži korene svojih nemira zadirući duboko u svoje detinjstvo. Odrasla uz naklonost I bliskost očeve porodice I večito odsustvo majke.Sve nesporazume I izneverena očekivanja navele su je da se suoči sa istinom o sebi I svojim najbližim.Roberta uspeva da prevaziđe krizu, I shvati šta zapravo želi.

 

KNJIGA ZA MLADE

 

20150414 Predlog Biblioteke April 2015 U srcu sumatre

 

NASLOV:  U SRCU SUMATRE

AUTOR:     VIKTOR LAZIĆ

IZDAVAČ: LAGUNA,2011

 

Mladi Viktor Lazić I dalje osvaja čitaoce svojim novim avanturama I doživljajima na Sumatri,po indnežanskim arhipelazima, u prašumama I pod vulkanima.On upoznaje neobične ljude I običaje,različite kulture I neistražene predele.Ovaj uzbudljivi putopis nije slučajno prožet stihovima Miloša Crnjanskog,koji je I sam bio veliki putnik, sklon nepoznatim krajevima I tvorac posebnog pesničkog pravca,sumatrizma.Viktor Lazić je predvodnik koji osvaja svet razumevanjem I učenjem,lišen predrasuda

I uske moralne I vrednosne matrice u oceni udaljenih civivlizacija I kultura.

 

KNJIGA ZA DECU

 

20150414 Predlog Biblioteke April 2015 Bozicna Bajka

 

NASLOV:  BOŽIĆNA BAJKA

AUTOR:     ZORICA KUBUROVIĆ

IZDAVAČ: LAGUNA

 

Ova knjiga za decu sadrži najlepše što se mladima može pokloniti za veliki praznik: prave želje. Da bi ih dovela do različitih spoznaja, u vezi sa tim, Zorica Kuburović je pribegla složenoj metodi – kombinovanju elemenata fantastike, biblijskih parabola i stvarnosne proze. Ma koliko ovaj romaneskni melanž iziskivao ozbiljnu pažnju čitalaca, on se na intuitivnom planu s lakoćom razume i prihvata jer zadire u najsuštastvenija pitanja ljudske egzistencije. Književnica demaskira naslage naših zabluda i otvara puteve što vode do univerzalnih vrednosti, toliko potrebnih svakom stvorenju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top