Препорука књига за јул 2021


ПРЕПОРУКА КЊИГЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕНаслов:
„Лепо спавај, злато моје“

Аутор: Сузи Лин

„Лепо спавај, злато моје“ је савршена књижица коју ћете читати својим малишанима пред спавање.

Главна јунакиња књиге је мала слоница, која на поклон добија покривач направљен од своје старе одеће. Позива малишане да јој се придруже док се присећа лепих успомена и безбрижно тоне у сан. Књигу је илустровао Парвиндер Синг.

Књиге „Лепо спавај, злато моје“ ауторке Сузан Лин можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs


ПРЕПОРУКА КЊИГЕ ЗА МЛАЂЕ ОСНОВЦЕНаслов:
„Том Гејтс – Најбољи у одељењу (замало)“

Аутор: Лиз Пишон

Бестселер серијал о Тому Гејтсу британске ауторке Лиз Пишон преведен је на 36 језика и освојио је бројне награде. Девета књига „Том Гејтс – Најбољи у одељењу (замало)“ о вољеном јунаку доноси нам нове школске згоде и незгоде које ће школарцима сигурно измамити осмехе на лице.

Ово је значајан тренутак за Тома. Изабран је за ученички парламент и спрема се за говор који ће одржати пред целом школом. Сви му аплаудирају. Сви, осим Маркуса Мелдруа, који само седи и негодује. И не само да је изабран у ученички парламент него је и освојио највише бодова у историји на разредном испиту. Све је било тако дивно кад се изненада неки гласан звук зачуо код Томове главе…све је то био само сан. Али Том ће овај пут стварно да се потруди и да буде најбољи у разреду. Најстварније… Баш, баш!

Јединствени стил приповедања Лиз Пишон укључује илустрације и цртеже, што је чини савршеном за младе читаоце. Занимљиви различити фонтови држе пажњу и олакшавају деци која имају потешкоћа у читању, па се препоручује да се књиге користе и у настави.

„Том Гејтс – Најбољи у одељењу (замало)“ Лиз Пишон у продаји је у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs , као и на сајту www.laguna.rs


ПРЕПОРУКА КЊИГЕ ЗА СТАРИЈЕ ОСНОВЦЕНаслов:
„Деца Бестрагије“

Аутор: Урош Петровић

Књига Уроша Петровића „Деца бестрагије“ је узбудљива, духовита, на моменте застрашујућа авантура, која је обликована као до сада невиђена мешавина пустоловине, фантастике и мистике.

Збивање романа смештено је у простор Балкана, у време османске власти, али и у неодређене, егзотичне просторе скривене иза високих планинских венаца на југу полуострва. Група деце, која је по много чему посебна (и која је, између осталог, и настала на крајње необичан и чудесан начин) живи захваљујући једној мрачној, добро чуваној тајни.

Драматични обрти, живописни ликови и сурови окршаји одлика су овог романа, који ће држати читаоце приковане за књигу до последње странице.

Књигу можете пронаћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs , као и на сајту www.laguna.rs


PREPORUKA  KNJIGA  ZA  ODRASLEНаслов:
„Ордеса“

Аутор: Мануел Вилас

„Ордеса“ је неодољива прича о љубави, губитку и успоменама

Човек на животној раскрсници размишља о родном месту, где су му родитељи недавно преминули. Растрзан мислима, одлучује да пише. Следи смела хроника његовог детињства и беспоштедни приказ животних искушења, неуспеха и тријумфа, архива успомена без лажи и утехе о животу у једном времену, успомена на породицу скромног порекла осуђену да улаже велике напоре а убира ретке плодове…

„Помислио сам да је моје душевно стање неодређена успомена на нешто што се догодило у једном месту на северу Шпаније по имену Ордеса, месту пуном планина…“ Сећа се свега што је једном било живо а више није: својих родитеља, Шпаније шездесетих и седамдесетих година прошлог века, сопственог брака, пијанстава и неверстава која су га довели до развода, односа са синовима. Истражујући свој идентитет, пита се: шта је човек без брака или без родитеља? Шта је човек кад се суочи сам са успоменама?

Награђивани шпански песник и романописац Мануел Вилас прича о свему што нас подсећа да смо рањива бића, о потреби да устанемо и продужимо даље кад нам се чини да је то немогуће, кад су готово све споне које су нас повезивале са другима нестале или смо их ми покидали. Критичари овај аутобиографски роман називају „уметничким делом које успављује бол“.

Роман „Ордеса“ Мануела Виласа можете наћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs , као и на сајту www.laguna.rs


Наслов:
„Твој сам“

Аутор: Мирјана Бобић Мојсиловић

Била је заносна. Била је несвакидашња. Била је све што је волео. Након њене смрти остала је само огрлица од полудрагог камења коју он није смео да додирне. Одувек га је морила сумња да је сваки камен на тој огрлици представљао по једног њеног љубавника.

Он је очајан, изневерен муж којем је једино преостало да проучавајући то камење (ахат, карнеол, аквамарин, лапис лазули, тиркиз, месечев камен, корал…) одгонетне њене тајне љубави, испише своју љубавну причу и поново се сједини са својом вољеном.

Роман „Твој сам“ Лагунине бестселер ауторке Мирјане Бобић Мојсиловић прича је о љубави, сумњи, љубомори, али и о лековитости писања.

Књигу „Твој сам“, преведену на француски, чешки и македонски језик, можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs

 

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *