Припрема манифестације Дан традиције

Представници Дечјег културног центра Београд и Удружења кореографа народних игара Србије састали су се данас поводом организације манифестације Дан традиције, која ће први пут бити организована 2021. године, у среду 15. септембра на Дан српског јединства, слободе и националне заставе. На састанку се говорило о програму, организацији и конкурсу ,,Бирам Србију”.

Деца и млади, узраста од 5 до 14 година, из градова и општина Републике Србије могу да учествују у наградном конкурсу „Бирам Србију” до 3. септембра 2021. године. Традиција, као инспирација за уметничко стваралаштво, полазна је тачка конкурса који жели да представи ,,Огледало предака” и да подстакне комуникацију предака и потомака кроз литерарне, ликовне и мултимедијалне радове. Одевни симболи, народна ношња, витешко наслеђе, историјски догађаји, јубилеји, обичаји, народно стваралаштво, песма, игра, национална кухиња и стари занати треба да буду инспирација учесницима конкурса. Најуспешнији учесници, у сарадњи са Туристичком организацијом Србије и Туристичком организацијом Београда, освојиће ваучере за путовање по Србији за себе и своју ужу породицу, породични ручак у београдском ресторану, ранчеве, књиге и друге вредне награде!

Сваки учесник може послати по један рад, а пристигле  радове оцењиваће стручни жири. Ликовни радови могу бити у форми цртежа, слике, илустрације и колажа (димензија до 50х70 цм), а све ликовне технике су дозвољене. Литерарни радови треба да буду написани у ,,Word” документу. Видео клипови, у трајању до 3 минута, треба послати путем ,,Wetransfer”-a. Ликовне радове треба послати на мејл likovni.konkurs@dantradicije.rs, литерарне радове на literarni.konkurs@dantradicije.rs и видео-клипове на video.konkurs@dantradicije.rs, уз следеће податке: име и презиме учесника конкурса, узраст, град/село у којем учесник живи, колико чланова броји ужа породица, e-mail и контакт телефон.

Прва манифестација Дан традиције биће одржана на национални празник 15. септембра 2021. године, када ће се одржати велики дефиле учесника манифестације и музичко-сценски програм у Београду (Кнез Михаиловој улици и Дечјем културном центру Београд) као и у другим градовима, местима и селима Србије.

 

 

 

Posted in Дан традиције, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *