ПРИРОДА ЈЕ МОЈ СВЕТ – победници литерарног конкурса посвећеног Десанки Максимовић – АРТ ЗОНА

 

БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ
lX Литерарни конкурс „Природа је мој свет“

У оквиру манифестације ,,Београдски дани породице” у Арт зони у Студентском парку представили су се учесници lX Литерарног конкурса „Природа је мој свет“. Конкурс је посвећен нашој најпознатијој песникињи Десанки Максимовић, а Дечји културни центар Београд га организује већ девети пут.

Ове године петсто дечјих прича и песама је стигло из свих делова Србије – Београда, Суботице, Руме, Јелашнице, Јунковца, Пирота, Ниша, Великог Лаола, Дољевца, Падине, Самаила, Коцељева, Горњег Милановца, Мерошина, Корбова и Косова и Метохије. Доста радова је стигло из Црне Горе – Будве, Сутомора, Бара, Зеленике и Подгорице. Једна од награђених песама доспела је из Јужноафричке Републике, из далеког Јоханесбурга.

На ,,Београдским данима породице” представили су се победници овогодишњег конкурса који су на бини у Арт зони прочитали своје награђене песме и приче. Чувени књижевник за децу и председник жирија Слободан Станишић, деци и менторима уручио је дипломе и похвале, а Вокално -инструментална група „Нађи своју звезду“ Дечјег културног центра Београд овај сусрет улепшала је песмом.

 

20 item(s) « of 2 »

 

ПРОГРАМ ДЕЧЈЕГ КУЛУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024“:

АРТ ЗОНА – СТУДЕНТСКИ ПАРК:

Недеља, 19. мај,

ПРИРОДА ЈЕ МОЈ СВЕТ – победници литерарног конкурса посвећеног Десанки Максимовић рецитовали су своје песме и дружили се са писцем Слободаном Станишићем; у програму су учествовала и деца певачи из Вокалне групе „Нађи своју звезду” Дечјег културног центра Београд

 

 

 

 

 

 

Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *