Прва награда на Мини рестАРТ ликовном конкурсу

Са великим задовољством вас обавештавамо да је полазница Ликовног атељеа Софија Софренић освојила Прву награду  на  3. Међународном дечјем  ликовном конкурсу малог формата „Дај ми крила један круг“ – Мини рестАРТ 2021. Такође желимо да честитамо и Давиду Гегају полазнику Ликовног атељеа на освојеној похвали  на истоименом конкурсу.

На 3. Међународни дечји ликовни конкурс Мини рестАРТ одазвали су се учесници из Србије и 34 држава света, старости од 4 до 18 година старости. На конкурс је пристигло 4958 радова, 2723 рада домаћих аутора и 2235 радова аутора из иностранства.

Све пристигле радове прегледао је стручни жири у саставу др Ана Милошевић, историчарка уметности, мр Снежана Гроздановић, ауторка пројекта, и мр Драган Цветковић, самостални уметник. Стручни жири доделио је 32 награде и 48 похвала ауторима у свим категоријама.  За финалну изложбу селектовано је 1134 радова.  Међу селекованим излагачима су Ева Томашевић,, Исидора Станисављевић, Константин Дренча, Лана Јовановић, Лара Симић, Марија Јеврић, Милена Спасић, Милица Поповић, Милош Зарач и Софија Софренић из Ликовног атељеа као и Ива Дуњић, Лука Павловић,, Никола Голубовић из Студија за стрип и карикатуру Дечјег културног центра Београд.

Честитамо ауторима и желимо им још пуно успеха у даљем раду.

Софија Софренић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Давид Гегај

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *