Психосоцијално саветовалиште од 1. септембра у ДКЦБ

 

Поштовани,
Обавештавамо Вас да од 1. септембра, у Дечјем културном центру Београд функционише Психосоцијално саветовалиште које спроводи и координише Институт за ментално здравље (пројекат Кризна психосоцијална подршка заједници, Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије).
Саветовалиште је намењено деци, младима, родитељима и наставницима.
Услуге се пружају сваким радним даном од 10 до 18 часова.
Група одабраних стручњака за ментално здравље, клиничких психолога и психијатара Института за ментално здравље, Дечје клинике у Тиршовој, Завода за психофизиолошке поремећаје и патологију говора, Дечјег одељења Клинике за онкологију и радиологију, као и искусних школских психолога, свакодневно пружа психосоцијалну подршку.
Ученици млађи од 15 година морају доћи у пратњи родитеља који даје сагласност за пружање услуге. Саветовалиште је бесплатно, није потребан никакав упут, а за сада ни заказивање.
Жеља нам је да помогнемо онима који испољавају одређене менталне тешкоће или сметње, као и промене у понашању, да у разговору са нашим помагачима (психолозима и психијатрима) реше своје проблеме, кроз оснаживање здравих механизама превладавања тешкоћа.
РАЗГОВОРОМ ДО РАЗУМЕВАЊА И ПОДРШКЕ!
Свако од нас је барем једном у животу искусио одређене тегобе у психичком функционисању као што су туга, душевни бол, несаница, брига, страхови и сл. Ове тегобе нису психичке болести већ емоционалне реакције велике већине људи посебно након стресних догађаја у друштву. Овакве тегобе могу се превазићи кроз разговор – психолошко саветовање.
ШТА?
Психолошко саветовање је разговор између стручног лица и особе која жели да разуме своје и туђе унутрашње тегобе.
КО?
Стручна лица су помагачи школовани да кроз разговор разумеју Ваша осећања, потребе и проблеме.
ВАЖНО ЈЕ ЗНАТИ!
Разговори су строго поверљиви и остају само између Вас и особе са којом сте разговарали, што обавезује да чува Вашу приватност.

 

@tu.smo.za.tebe

 

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *