„ПУТУЈУЋА ЋИРИЛИЦА И МЕДЕНА АЗБУКА“

 

Поводом СВЕТСКОГ ДАНА МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА, који се обележава 21. фебруара, у Дечјем културном центру Београд организован је програм „Путујућа ћирилица” за децу основношколског и средњошколског узраста, у сарадњи са „ ПОДСТРЕК ТИМОМ“ Хемијско прехрамбене технолошке школе и професорком Бојаном Станкић.

 

ПРОЈЕКАТ „ ПУТУЈУЋА ЋИРИЛИЦА“ је међународни пројекат који је активан од 2019.године, са циљем промовисања ћирилице, нашег језика и културне баштине. Ученици више основних и средњих школа из Србије, Републике Српске, Хрватске и Швајцарске учествују у пројекту на многе креативне начине – својим радовима и програмима, изложбама и радионицама калиграфије. Док се друже и размењују знања, вештине и искуства, они развијају осећај за лепо и потребу да се правилно и лепо изражавају на свом матерњем, српском језику, негујући тако своје писмо и језик.

 

Данас је на Светски дан матерњег језика представљен пројекат, а ученици Хемијско прехрамбене технолошке школе извели су литерарно-музички програм. Ђацима основних школа обратио се Оливер Јанковић, писац за децу, а у наставку програма организована је радионица за најмлађе „МЕДЕНА АЗБУКА”, на којој су деца на медењацима писала слова азбуке од чоколаде.

 

Посебан програм организован је за ученике првог и другог разреда Хемијско прехрамбене технолошке школе, која су учествовала на радионици калиграфије коју је водила професорка Карловачке гимназије, Татјана Смиљанић.

 

 

(ВИДЕО: Предраг Недељковић)

 

 

(ФОТО: Д. Стојановић)

40 item(s) « of 3 »

 

 

Posted in Видеогалерија, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *