Радмила Шехић – ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ

 

Саопштење за медије

Радмила Шехић – ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ
Представљање збирке поезије
17.4.2024, 11.00

Ново штампано издање Дечјег културног центра Београд краси полице Библиотеке ове угледне градске куће на радост деце али и одраслих који воле искрену и лепу поетску реч. У питању је нова књига поезије Радмиле Шехић под називом „Да травку уз травку врстам” (Издавач:ДКЦБ, 2024, Директор: Проф. мр Драган Марић, Уредник издања: Снежана Станковић).

,,Саткана од осмеха, топлине и срдачности, Радмила Шехић плени својом енергијом и љубављу према свету који је окружује. Та љубав и поетски поглед на природу – на пенаст облак, пчеле које су се наљутиле, звезде у пеленама, загрљај јесени и јавора, на исушени каменчић-груменчић који стоји сам насред пута… приказује се кроз стихове које Радмила тако вешто тка. Ово је још једна у низу сјајних збирки поезије коју ће деца, али и одрасли, њихови родитељи, баке и деке, веома радо читати и рецитовати. Унапред се радујемо тим песничким сусретима у којима се публика, и она млада и она мало старија, дружи са Радмилом Шехић кроз поетску реч – истакла је у поговору др Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма у Дечјем културном центру Београд.

 

Песме у књизи прате илустрације – цртежи деце из целог света настали поводом 24. Међународног ликовног конкурса „Радост Европе” и фотографије др. Сеада Шехића.

 

 

 

 

 

 

Posted in Издаваштво, Обавештења, Саопштење за медије.

One Comment

  1. Дивно. Др.Рада Шехић, легенда Х.П. и уважена поетеса, својом блиставом поетском речју, сјајном мисли и позитивном енергијом, као кап росе, увеселиће сигурно и орадостити све присутне. Како децу тако и одрасле. Њена свака песма је као небески зрак, па радујмо се том повратном сјању са њених чудесних травки од речи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *