RE 2013 – Konkurs

Joy of Europe - Call for Submissions44. Medunarodni susret dece Evrope “Radost Evrope 2013”

Dragi prijatelji,

Međunarodni susret dece Evrope RADOST EVROPE je tradicionalni događaj koji slavi mir, prijateljstvo, slobodu, igru i dečju radost, i održava se u Beogradu još od 1969. godine povodom Svetskog dana deteta. Ovaj događaj deci koja u njemu učestvuju nudi mogućnost da se međusobno upoznaju i da uspostave trajna prijateljstva.

Beograd je idealno mesto za ovakve susrete mladih. Otvorena vrata na grbu Beograda su verovatno najbolji simbol otvorenosti i gostoprimstva. Naši gosti stižu iz svih delova Evrope i tradicionalno su smešteni u domove porodica njihovih mladih domaćina.

Raznorodni program koji ovaj događaj nudi uključuje različite društvene subjekte: beogradske osnovne škole, državne institucije, medije, brojne javne i privatne organizacije i preduzeća.

Imamo čast da Vas pozovemo da uzmete učešće u ovoj velikoj dečjoj manifestaciji, koja će se održati od 2. do 5. oktobra 2013. godine u Beogradu.

Tema ovogodišnjeg susreta dece Evrope “Radost Evrope 2013”

Rokenrol, tema ovogodišnjeg susreta dece Evrope, poslužio bi kаo inspirаcijа zа stvаrаnje umetničkih (plesnih, muzičkih, multimedijаlnih…) celinа svih zаinteresovаnih grupа zа učešće na „Radosti Evrope“.

Kаo muzički prаvаc koji se pojаvio 50-ih godinа prošlog vekа rokenrol objedinio je uticаje džezа, bluzа, bugi vugijа, R’n’B-a аli i elemente folklorne, duhovne i kаntri muzike i kаo tаkаv uspeo je dа poveže rаzličite kulture širom svetа.

Ovа temа bilа bi dovoljno inspirаtivnа zа sve oblаsti umetničkog stvаrаlаštvа, а s druge strаne i univerzаlno rаzumljivа u svojoj poruci povezivаnjа i prevаzilаženjа svih rаzličitosti i grаnicа. Prilikom selekcije prijava umetničkih grupa, prednost će imati one grupe čiji nastupi odgovaraju temi ovogodišnjeg susreta dece Evrope.

Svaka zemlja koja učestvuje biće predstavljena umetničkom grupom sastavljenom od najviše 15-oro dece starosti, od 7 do 14 godina i 2 odrasla pratioca. Deca-gosti biće smeštena u porodicama dece-domaćina iz beogradskih osnovnih škola. Odrasli gosti manifestacije biće smešteni u hotelu.

Troškove puta do Beograda snose sami učesnici, dok troškovi smeštaja, tokom Manifestacije, padaju na teret organizatora.

Pošto nam je želja da se deca-učesnici što više zbliže i što bolje predstave jedni drugima kroz različite kulturne aktivnosti, predlažemo da svaka grupa pripremi umetnički program u trajanju do 10 minuta, koji se može izvesti u javnosti.

Program može da se sastoji od klasične, narodne ili moderne igre prilagođene dečjem uzrastu, horskog ili orkestarskog izvođenja, grupnog muzičkog nastupa ili neke druge vrste dečje izvedbe koja reprezentuje umetnost i kulturu vaše zemlje, a koju biste želeli da predstavite drugima.

Kao i svake godine, najbolji segmenti izvedbi umetničkih grupa, dužine do 3 minuta, biće izvedeni na Svečanom koncertu RADOSTI EVROPE u Sava centru 5. oktobra 2013. godine, uz direktan televizijski prenos.

Deca Beograda sa nestrpljenjem očekuju svoje goste iz drugih zemalja. U želji da nam budete gosti na jesen, primite srdačne pozdrave.

mr Mileta Radojević
predsednik Odbora manifestacije

Aplikacije

Aplikacija – ples (.doc)

Aplikacija – drama (.doc)

Aplikacija – film (.doc)

Aplikacija – muzika (.doc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram