РАДОСТ ЕВРОПЕ 2020 у Нишу | ДКЦ Београд

Гостовање делегације ДКЦБ и манифестације РАДОСТ ЕВРОПЕ 2020 у Нишу

Поводом одржавања 51. Међународног сусрета деце Европе “Радост Европе 2020” и традиционалног Сусрета пријатељства деце Европе “Радост Европе” у Нишу, делегација Дечјег културног центра Београд и манифестације ,,Радост Европе” у уторак 6. октобра боравила је у Нишу. Том приликом имала је низ сусрета са представницима локалне власти, локалним медијима и партнерима. Домаћин делегацији Дечјег културног центра Београд и организатор Сусрета пријатељства у Нишу је Центар традиционалне културе и духовности ,,Вук Стефановић Караџић” и његов директор Миљко Петровић. С обзиром на то да је ове године манифестација у Београду реализована у измењеном облику, и у Нишу овогодишња манифестација обележена је кроз емитовање специјалне емисије ,,Радост Европе 2020″ на нишкој Телевизији Белами.

Делегацију Дечјег културног центра Београд, коју су чинили председник Управног одбора Миња Субота, директор ДКЦБ проф. мр Драган Марић, члан Управног одбора ДКЦБ Предраг Вуковић Пеђолино и координатор програма Далибор Стојановић, била је гост Градске општине Палилула, нишке градске општине која већ 13 година традиционално подржава манифестацију,  где је разговарала са председником општине Братиславом Вучковићем и замеником председника општине Лазаром Динићем. У разговору је потврђена подршка одржавању манифестације и у наредним годинама, а гости из Београда су од општине на поклон добили статуе Цара Константина – симбола Града Ниша.

Након сусрета са челницима општине Палилула, делегација Дечјег културног центра Београд била је гост и Градског секретаријата за културу  информисање Града Ниша, где им је домаћин била секретарка Александра Радосављевић. На састанку се разговарало о изазовима функционисања система културе у Београду и Нишу, као и изазовима са којима се сусрећу институције културе у свом раду.

Састанку у Секретаријату уследило је и гостовање на нишкој телевизији Белами, у чијој сервисној информативној емисији ,,Са Аном у 13″ је гостовао Миња Субота који је говорио на тему манифестације Радост Европе и дечјем стваралаштву, а затим је и најавио емитовање специјалне емисије ,,Радост Европе 2020″ на програму телевизије Белами у 14 часова, одмах након информативне емисије.

Програм гостовања у Нишу заокружен је гостовањем у Дечјем културном центру Ниш, у којем је одржана конференција за медије на тему будућег партнерства две градске институције за децу, на којој су поред Драгана Марића, Миње Суботе и Предрага Вуковића Пеђолина говорила је директорка Дечјег културног центра Ниш Сандра Петковић. Након још једне прилике да Миња Субота да изјаве за електронске медије, одржан је састанак са директорком Сандром Петковић и програмским директором Јованом Живковићем.

Конференцију за медије можете погледати на следећем линку:

https://www.facebook.com/watch/?v=373797690421141

22 item(s)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top